PM PEKINGIS Põhialal kukkunud Eesti mäesuusataja lohutas ennast: vähemalt polnud ma ainuke (2)

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Kui Pekingi olümpia suurslaalomis sai väliseestlane Kaitlyn Vesterstein 35. koha, siis oma põhialal ehk slaalomis ta paraku tulemust kirja ei saanud.  

Teise maailmasõja ajal Eestist Saksamaale põgenenud ja seejärel USAsse emigreerunud vanaisa Paul Vestersteini kaudu sinimustvalge lipu all võistlev Kaitlyn või lihtsalt Katie, nagu sõbrad tema kohta ütlevad, läbis slaalomiraja esimese poole suuremate probleemideta, kuid kaotas seejärel jäise nõlva keskosas ootamatult tasakaalu ning libises, külg ees, väravast mööda. 

Nõnda kirjutati tema nime taha DNF ehk «ei jõudnud lõpuni». Samas ei maksa selle tulemuse üle automaatselt häbi tunda, sest 87 starti tulnud naisest tabas samasugune saatus veel 28 mäesuusatajat. Nende seas ka slaalomi suursoosikut Mikaela Shriffinit.

«Suurslaalomist, kus mul polnud palju ootusi ja tahtsin lihtsalt finišisse jõuda, sain kirja 35. koha. Täna tahtsin aga paremat tulemust teha, mistõttu läksin veidi suruma. Kuna slaalom on minu ala, siis tahtsin tulemust teha, kuid mul oli ebaõnne ja kukkusin. Vahel nii juhtub. See on raske rada ja siinsed tingimused on rasked. Katkestajaid oli täna veel ehk vähemalt polnud ma ainukene,» üritas  USAs Minnesota osariigis Duluthi linnas üles kasvanud Vesterstein ennast lohutada.

Naiste slaalomi avalaskumise tulemused:

1. Lena Duerr (Saksamaa) 52,17

2. Michelle Gisin (Šveits) +0,03

3. Sara Hector (Rootsi) +0,12

Võrreldes paari päeva taguse suurslaalomiga oli Vesterstein, kelle vanaonu Paul tuli omal ajal kümnekordseks Eesti meistriks mäesuusatamises, küll veidi rohkem närvis, kuid võistlusrajale see otseselt üle ei kandunud. 

«Närveerisin küll rohkem, aga kuna olen slaalomit rohkem treeninud ja sellega paremini sina peal, siis olin ikkagi enesekindel,» sõnas mäesuusataja ning lisas, et ammutas olümpiamängudest inspiratsiooni alaga edasi tegelemiseks. 

«See oli väga äge kogemus. Olen nüüd ülimalt motiveeritud ja tahan veel rohkem võistelda. Loodetavasti õnnestub mul järgmisel aastal ka MK-sarjas debüteerida ja MMil osaleda. Lisaks tahaksin kvalifitseeruda järgmisele olümpiale,» sõnas seni vaid korra, 2017. aastal Eestis käinud Vesterstein.

Kui kõik läheb hästi, loodab Utah' ülikoolis rahanduse magistrisse astuv neiu sel suvel teistkordselt oma vanavanemate sünniriiki külastada. «Kui mul tekib õpingutesse väike paus, siis kindlasti tahaksin ma Eestisse tulla ja kõiki kohti külastada. Ent lõplik otsus sõltub mu tunniplaanist.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles