Norralannast olümpiavõitja ei saa treeneri otsuse tõttu tiitlit kaitsta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ragnhild Haga ei saa oma olümpiavõitu kaitsta.
Ragnhild Haga ei saa oma olümpiavõitu kaitsta. Foto: CARLOS BARRIA/Scanpix

Homme sõidetakse olümpiamängudel murdmaasuusatamises naiste 10 km distants. Norra koondis tegi üllatusliku valiku ning saadab Therese Johaugi kõrval rajale kolm debütanti.

Norra koondises lähevad 10 km distantsile suurfavoriit ja valitsev maailmameister Therese Johaug, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng ja Mathilde Myhrvold. See tähendab, et valitseval olümpiavõitjal Ragnhild Hagal jääb sootuks tiitel kaitsmata. 

Lisaks Hagale peab homset võistlust kõrvalt vaatama ka maailmameister Helene Marie Fossesholm. Mõlemad naised olid võistlustules suusavahetusega sõidus, mis neil ebaõnnestus.

Norra naistekoondise peatreener Ole Morten Iversen põhjendas säärast valikut, et tahab kaht sportlast just teatesõiduks säästa. «Meil tuli keeruline valik langetada. Mõistagi pani koroonaviirus ka pitseri, sest pole saladus, et Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå pidanuks homme startima. Samas peame praeguste valikute juures jälgima ka naiste koormust olümpiamängudel. Praegune oli parim võimalik valik,» lausus Iversen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles