OLÜMPIARAADIO ⟩ Väliseestlast Vestersteini vaimustasid vanaisast ja vanaonust Otepääl nähtud jäädvustused

Postimees Sport
Copy
Kaitlyn Vesterstein.
Kaitlyn Vesterstein. Foto: JEFF PACHOUD/AFP/Scanpiz

Väliseestlasest mäesuusataja Kaitlyn Vesterstein räägib Olümpiaraadiole antud eksklusiivses intervjuus, kuidas teda vaimustasid Otepääd külastades seal nähtud fotod, kus suusasporti teevad tema vanaisa Paul ja vanaonu Karl. «See oli väga lahe kogemus!» sõnab Pekingist 35. kohaga lahkuv Vesterstein.

Naiste suurslaalomist 35. koha saavutanud Vesterstein tegi täna oma teise olümpiastardi, aga slaalomis sõitis ta esimesel laskumisel rajal välja ja tulemust kirja ei saanud. «Ühel hetkel, laskudes järgmisesse väravasse, kaldusin liiga palju ning kukkusin. Ei vahetanud õigel hetkel suusakanti ja kaldusin lihtsalt sisse,» selgitab Vesterstein.

22-aastane Vesterstein on sündinud Minnesotas. Tema vanaisa on teise maailmasõja ajal Eestist Ameerika Ühendriikidesse põgenenud Paul Vesterstein, kelle vend Karl (Kaitlyni vanaonu) tuli aastatel 1946–57 mitu korda mäesuusatamisest Eesti meistriks ja töötas seejärel pikalt suusatreenerina. Mäesuusatamine on Vestersteinil seega geenides, sest sellega tegeles ka tema vanaisa.

«Kui ma külastasin paar aastat tagasi Otepääd, nägin seal pilte vanaisast ja vanaonust suusatamas. Ma tean, et vanaisa oli Eestist väga tihedalt talispordiga seotud ja ta tõi oma suusaarmastuse USA-sse kaasa. Ega ma päris täpselt teadnudki, kui oluline tegija ta Eestis oli, enne kui Otepääl käisin. See oli väga lahe kogemus seda teada saada,» räägib Vesterstein.

Järgmisel hooajal soovib Vesterstein, kelle põhiala on slaalom, võistelda mõnel MK-etapil ning osaleda ka maailmameistrivõistlustel. «Unistus on kindlasti jõuda järgmistele olümpiamängudele,» ütleb Vesterstein.

Olümpiaraadios ka pikem intervjuu teisipäeval curlingu segapaaride turniiri finaali kommenteerinud Marie Kaldvee ja Harri Lillega, kes sel alal Eesti esinumbriteks. Pekingi taliolümpiale kvalifitseerumisest jäi neil natuke puudu, aga 2026 Milanos soovitakse kindlasti kohal olla ja selle nimel vaadatakse tähelepanelikult ka praegust turniiri, et nippe ja tarkusi kõrva taha panna.

«Curling sõltub väga väikestest detailidest. Segapaaride alagrupiturniiri viimases voorus läks Kanada vise paar millimeetrit liiga pikaks ja jättis nad medalimängudest kõrvale," ütleb Kaldvee. "Harjaja tegi paar tõmmet liiga palju. Aga kui mõelda, kui palju harjamist ühe viske puhul on, ning arvestada, et medal sõltub paarist tõmbest, siis see näitabki, kui väike on tipus eksimisruum,» selgitab Lill.

Olümpiaraadios saavad sõna ka Johannes Hösflot Kläbo ja Jelena Välbe. Saate lõpulaul on inspireeritud Pekingis USA kuldmedaliarve avanud 36-aastase lumelauakrossiveterani Lindsey Jacobellise heateost koroonapandeemia ajal.

Olümpiaraadio on eetris argipäeviti kell 14 ja nädalavahetustel kell 15 iga päev Pekingi taliolümpiamängude lõpuni. Saatejuht on Ott Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles