Pekingi olümpia esimene positiivne dopinguproov tuli ootamatust kohast

Postimees Sport
Copy
Dopingupatune Hossein Saveh Shemshaki (paremal) kandis koos Atefeh Ahmadiga Pekingi olümpiamängude avatseremoonial Iraani lippu.
Dopingupatune Hossein Saveh Shemshaki (paremal) kandis koos Atefeh Ahmadiga Pekingi olümpiamängude avatseremoonial Iraani lippu. Foto: Evelyn Hockstein/Reuters/Scanpix

Rahvusvaheline testimisagentuur (ITA) avaldas täna, et Iraani mäesuusataja Hossein Saveh-Shemshaki dopinguproovist leiti halb analüütiline leid ja 36-aastane sportlane ei saa oma kolmandal olümpial võistelda.

ITA teatas, et esmaspäeval Pekingis läbiviidud võistlusvälises dopingukontrollis kogutud proov osutus positiivseks Maailma antidopingu agentuuri (WADA) keelatud ainete nimekirja kantud anaboolse androgeense steroidi suhtes, vahendas Reuters.

«Sportlasel on keelatud 2022. aasta Pekingi taliolümpiamängudel võistelda, treenida või mis tahes tegevustes osaleda,» seisis ITA avalduses. «Sportlasel on õigus vaidlustada ajutise võistluskeelu määramine Spordiarbitraažikohtu antidopingu kolleegiumis. Samuti on sportlasel õigus nõuda B-proovi analüüsi.»

36-aastane Saveh-Shemshaki tegi olümpiadebüüdi 2010. aastal Vancouveris, kui sai slaalomis 41. ja suurslaalomis 70. koha. Tema parim olümpiatulemusi pärineb 2014. aasta Sotši mängudest, kui sai slaalomis 31. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles