Olümpiaparoodia! Norralased on Pekingi hüppemäel toimunu pärast marus (1)

Postimees Sport
Copy
Norra suusahüppaja Silje Opseth.
Norra suusahüppaja Silje Opseth. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Esmaspäeval jagati Pekingi olümpial medaleid suusahüpete segavõistkondade võistluses, mis kujunes skandaalseks, sest karmi hüppekombinesoonide kontrolli ei läbinud viie sportlase varustus. Norra meedia nimetas toimunut koguni olümpiaparoodiaks.

Esmakordselt olümpiamängude programmi kuulunud suusahüpete segavõistkondade võistluses diskvalifitseeriti teises voorus teiste seas norralannade Anna Odine Strömi ja Silje Opsethi tulemused ehk algselt teist kohta hoidnud Norra koondis pudenes kaheksandaks.

«Olen šokis ja ei saa millestki aru, mul ei ole sõnu. See on tsirkus,» põrutas Opseth pärast võistlust. «See oli kaos stardist finišini. Üks jaapanlannadest nuttis, ta oli täiesti löödud,» ütles Norra võistkonda kuulunud Robert Johansson.

Norra suurima ajalehe VG reporter Leif Welhaven kirjutas, et olümpiavõistluse hävitas kaos. «Nüüd on oluline jõuda tõeni, kuidas selline olümpiaparoodia sai toimuda. On väga kurb, et kõik läks viltu uue olümpiaalaga.»

Kulla võitnud Sloveenia segavõistkonda kuulusid Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc ja Timi Zajc. Venelased võitsid suusahüpetes olümpiamedali pärast 54 aastast pausi, kui hõbedale tulid Irma Mahhinja, Danil Sadrejev, Irina Avvakumova ja Jevgeni Klimov, pronks kuulus samuti üllatuslikult Kanada nelikule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles