Vene meedia sõnul on Valijeva saaga läbi: neiu saab võistelda, kuld jääb alles

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kamila Valijeva.
Kamila Valijeva. Foto: TOBY MELVILLE/Scanpix

Pekingi olümpiamängudel puhkes eile esimene dopinguskandaal, mis puudutas Venemaa 15-aastast iluuisutajat Kamila Valijevat. Vene uudisteportaali Championat teatel on dopingusaaga nüüd lõppenud. 

Championati sõnul on Venemaa juristid teinud väga head tööd ning Valijevale määratud esialgne võistluskeeld on tühistatud. Samuti on nende teatel kindel, et Venemaa olümpiakomiteele jääb alles iluuisutamise võistkondlik kuldmedal.

Kuigi praegu on säärane otsus langetatud, siis võib see teema minna mõne aja pärast arutamisele rahvusvahelisse spordiarbitraažikohtusse (CAS).

Ametlikult on hetkel vaid välja öeldud, et võistkonnavõistluse – mille Venemaa olümpiakoondis võitis – autasustamine lükkub edasi juriidilistel põhjustel. Põhimõtteliselt nii ongi, sest rahvusvahelise antidoping (WADA) ei tohi alla 16-aastaste sportlaste juhtumeid avalikult kommenteerida.

«Valijeva andis dopingutesti, mis sisaldas mikrokoguses keelatud aine jälgi. Samas on tõestatud, et see ei paranda kuidagi sportlikku sooritust,» selgitas anonüümne informaator.

Valijeva andis kahtlase proovi juba detsembris, kaks kuud enne Pekingi mänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles