0,4 sekundiga Johaugile olümpiakulla kaotanud soomlanna: see oli mu karjääri viimane võimalus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karjääri esimese individuaalse tiitlivõistluste medali võitnud Kerttu Niskane.
Karjääri esimese individuaalse tiitlivõistluste medali võitnud Kerttu Niskane. Foto: Markku Ulander via www.imago-images.de/Scanpix

Soome murdmaasuusataja Kerttu Niskanen teenis täna karjääri esimese individuaalse tiitlivõistluste medali, kui ta saavutas teise koha 10 km klassikasõidus. Seejuures jäi olümpiavõidust soomlannat lahutama 0,4 sekundit.

Niskanen oli väga lähedal olümpiakullale, sest 3,7 km enne finišit oli tema edu Therese Johaugi ees 11 sekundit. Tasapisi hakkas soomlanna edu vähenema ning finišis selgus valus tõsiasi. Ta pidi tunnistama Johaugi 0,4-sekundilist paremust.

Kuigi võiks arvata, et Niskanen tunneb veidi kaotusvalu, siis nõnda ikkagi polnud. Ta oli äärmiselt õnnelik, et viimaks saabus tema päev rõõmustada. «Tunne on väga hea. See oli minu karjääri viimane võimalus individuaalseks medaliks. Olen väga uhke, et suutsin lõpuni võidu eest heidelda. Ma jään võistlusega väga rahule,» sõnas pisaratega võidelnud Niskanen Soome meediale.

33-aastane soomlanna oli enne tänast võitnud neli tiitlivõistluste medalit. Tal oli Soome koondisega võidetud kaks olümpiahõbedat ja kaks MM-pronksi. Individuaalselt on ta pidanud tiitlivõistlustel koguni neli korda leppima neljanda kohaga.

«Mul on karjääris olnud väga palju ebaõnne ja saavutanud alati neljanda koha. Isegi täna raputati soola haavadele, sest võidust jäi nõnda vähe puudu. Samas ei taha sellest end hetkel häirida lasta,» lõpetas Niskanen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles