Ülinapilt soomlanna alistanud Johaug: tunnen talle kaasa, võiksin oma kulda jagada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Naiste 10 km klassikasõidu kaks parimat: Kerttu Niskanen (vasakul) ja Therese Johaug (paremal).
Naiste 10 km klassikasõidu kaks parimat: Kerttu Niskanen (vasakul) ja Therese Johaug (paremal). Foto: KIMIMASA MAYAMA/SCANPIX

Viis päeva tagasi enda karjääri esimese individuaalse olümpiakulla teeninud Therese Johaug lisas auhinnakappi veel ka 10 km klassikasõidu triumfi. Norralanna pidi meeletult esikohaks pingutama ning finišis edestas ta Kerttu Niskaneni ainult 0,4 sekundiga.

Olümpiamängude üheks suurimaks täheks tõusev Johaug oli küll pärast võitu üliõnnelik, ent samas oskas ta tunnustada kõva lahingu andnud konkurenti. Soome rahvusringhäälinguga vesteldes andis norralanna sellest ka mõista.

«See olümpiakuld on väga suure tähendusega. Võistlus oli väga tihe ning olime Kerttuga täiesti võrdsel tasemel,» alustas Johaug intervjuud. «Ma tunnen talle kaasa, sest kõik sportlased teavad, mis tunne on kullast nõnda napilt ilma jääda. Kui saaksin, siis jagaksin temaga enda medalit.»

Johaug oskas juba eile hinnata, et soomlastest saavad tema suurimad konkurendid tänases võisluses. «Teadsin, et Niskanen on kõrgmäestikus väga hea. Samuti rääkis tema kasuks stardipositsioon. Tal olid kõik võimalused olümpiakullaks olemas,» lõpetas Johaug usutluse Soome meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles