PM PEKINGIS ⟩ Härmatunud silmadega finišeerinud Uustalu: lõpus ei näinud enam eriti midagi

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Aveli Uustalu naiste Pekingi olümpia murdmasuusatamise 10 km rängal rajal.
Aveli Uustalu naiste Pekingi olümpia murdmasuusatamise 10 km rängal rajal. Foto: Tairo Lutter

Murdmaasuusatamise olümpiaprogramm jätkus naiste 10 km distantsiga, kus sportlasi ootasid väga keerulised ilmaolud. Seda sai omal nahal tunda täna 80. kohaga leppima pidanud Aveli Uustalu.

Eestlannadest täna viimaseks jäänud Uustalu oli ajakirjanike ette astudes lihtsalt õnnelik, et ta lõpuni jõudis. «Praegu on pilt juba ees,» kostis ta, kui enesetunde kohta sai päritud.

Nimelt pidi Ohakvere külast pärit suusaneiu raskel rajal võitlema ootamatu vaenlasega, kui ta silmad hakkasid härmatuma. «Finišis olid silmad täiesti härmatunud, kas tuulest või külmast... Täiesti õudne. Prillid olid ees, aga silmad härmatusid ikka. Teise ringi lõpus ma enam ei näinud eriti midagi,» lausus Uustalu ning lisas, et keha töötas kümnendal kilomeetril isegi üllatavalt hästi.

«Ma ootasin hullemat. Sel kõrgusel on mul ikka raske, kuna kogemusi vähe. Endalegi üllatuseks jõudsin lõpuni, ma ei tulnud siia katkestama – tulemusel polegi tähtsust. Kogemus, mille saan, on tulevikuks väga tähtis,» nägi ta võistluses siiski positiivset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles