Rootsi suusaäss vajus minutiteks lumele: ta ei suutnud enam korralikult hingata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Frida Karlsson vajas pärast finišit kohe Rootsi koondise arstide abi.
Frida Karlsson vajas pärast finišit kohe Rootsi koondise arstide abi. Foto: Hannah Mckay/SCANPIX

Dramaatikat täis naiste 10 km klassikasõit Pekingi olümpiamängudel polnud kõikidele võistlejatele õnnelik. 12. kohaga leppima pidanud Rootsi suusatäht Frida Karlsson kukkus finišis pikali ning ei suutnud sealt kõrvalise abita lahkuda.

Medalisoosikuna rajale läinud Karlsson ei suutnud täna medalimängu sekkuda. Siiski jätkas rootslanna võitlust ning andis endast rajal kõik. Tema kahjuks päädis see täna vaid 12. kohaga, ent Rootsi suusataja oli finišis täiesti läbi.

Finišipaika pikali vajunud Karlsson ei suutnud isegi pärast mõnda minutit püsti tõusta. Tema koondisekaaslane Ebba Andersson mõistis peagi, et Karlsson on suures hädas.

«Olin juba lahkumas finišialast, kui märkasin, et Frida peaks olema juba lõpetanud. Lõpuks nägin teda maas lamamas ja tal oli selgelt probleeme hingamisega. Proovisin teha kõike, et ta taas korralikult hingama hakkaks,» lausus Andersson Rootsi meediale.

Pärast kosumist rääkis enda võistlusest Rootsi meediale ka Karlsson ise. «Mul polnud täna midagi rohkemat suusarajale anda. Olen täiesti läbi ja ma pole varem nõnda suurt jõuetust tundnud,» sõnas Karlsson.

«Lootus sureb ju viimasena ja proovisin nõnda kiiresti jätkata, kui üldse jaksasin. Nüüd soovin lihtsalt puhata,» lõpetas pisarais Rootsi suusatäht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles