0,1 sekundiga medalita jäänud venelanna puhkes nutma: mul pole midagi öelda (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Natalja Neprjajeva.
Natalja Neprjajeva. Foto: LINDSEY WASSON/Scanpix

Natalja Neprjajeva on ilmselt tänasel päeval kõige õnnetum murdmaasuusataja kogu maailmas. 10 km klassikasõidus jäi venelannat pronksmedalist lahutama ainult 0,1 sekundit.

Neprjajeva alustas võistlust väga marulise tempoga ning pärast 1,8 km juhtis ta konkurente 7,7 sekundiga. Distantsi jooksul tema jõud aga rauges, ent võitlus medali nimel jätkus.

Enne viimast 1,4 km lahutas venelannat pronksmedalit hoidnud Krista Pärmäkoskist 8,2 sekundit. Ta tegi küll meeletu lõpuspurdi, ent finišis jäi ikkagi 0,1 sekundit medalist puudu.

Venelanna oli pärast võistlust mõistagi pettunud ja keegi ei saanud talle seda pahaks panna. Ajakirjanike ette jõudnud sportlane püüdis küll võistlust kommenteerida, ent sai suust ainult mõned laused.

«Kõik läks väga hästi ja ma tundsin end veel tugevalt. Samuti töötasid suusad ideaalselt. Mul pole kahjuks midagi rohkem öelda,» lausus Neprjajeva, kes seejärel nutma puhkes.

Venemaa murdmaasuusaliidu president Jelena Välbe mõistis sportlase käitumist ning palus ajakirjanikelt samuti mõistvat suhtumist. «Kui sportlane kaotab mõne sekundiga, siis pole see kaugeltki nii valus kui tänane tulemus. Midagi rängemat on sporditulemustes raske välja mõelda,» lausus Välbe.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles