VIDEO Läti võitis Pekingi olümpialt esimese medali

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Martins Bots on üks neist Läti kelgutajatest, kes saab end nüüd olümpiamedalistiks lugeda.
Martins Bots on üks neist Läti kelgutajatest, kes saab end nüüd olümpiamedalistiks lugeda. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Kelgutamine on Lätile toonud tiitlivõistlustelt kulda ja karda juba aastaid. Pekingi olümpial avasid kelgutajad täna meie lõunanaabrite medaliarve, kui teatevõistluses teeniti pronks.

Läti võistles koosseisus Eliza Tiruma, Kristers Aparjods, Martins Bots ja Roberts Plume. Kelgutamismekast Siguldast pärit 31-aastane Tiruma võitis samal alal pronksi ka kaheksa aastat tagasi Sotšis, temast kümmekond aastat nooremate meeste jaoks oli tegemist esimese olümpiamedaliga.

Tõele au andes pole Läti medal võistkonna teatevõistluses mingi ime. Tänavu Šveitsis St Moritzis peetud EMil võitsid nad suisa kulla ning Euroopa meistritest olid Pekingis rivis kõik peale Tiruma. Naiste üksiksõidus esindas neid siis Elina Ieva Vitola.

Pekingis tõid Saksamaale teatevõistluses kolmanda järjestikuse kulla Natalie Geisenberger, Johannes Ludwig, Tobias Wendl ja Tobias Arlt. Hõbe läks Austriale, kes kaotas võitjatele ülinapilt 0,080 sekundit. Läti jäi sakslastest maha 0,948 sekundit.

Kelgutamise teatevõistluses osalevad nais- ja meesüksiksõitjad ning meeste kahekelk.

Lätile pronksi toonud sõidud:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles