Legendaarne murdmaasuusataja ei oota, et tema kolm olümpiat kestnud valitsemisaeg Pekingis jätkub

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Šveitsi murdmaasuusataja Dario Cologna.
Šveitsi murdmaasuusataja Dario Cologna. Foto: Peter Schneider/Epa/Scanpix

Legendaarne murdmaasuusataja Dario Cologna teeb Pekingi olümpial oma viimased suured stardid. Ehkki šveitslane on neljakordne olümpiavõitja, on ta realist: selle hooaja tulemused pole andnud ühtegi märki, et Cologna peaks Hiinas medalite nimel võitlema.

Cologna on alates 2010. aasta Vancouveri mängudest võitnud igal olümpial vähemalt ühe medali. Kaheksa aastat tagasi Sotšis tuli aga kaks kulda, kui ta triumfeeris 15 km klassikatehnikas eraldistardiga sõidu kõrval ka suusavahetusega sõidus.

Muide, alates mainitud Vancouveri mängudest pole olümpia eraldistardist 15 km sõitudes tõusnud poodiumi kõrgeimale astmele keegi peale Cologna. Tänavu seda aga oodata ei tasu, sest šveitslane on osalenud seitsmel MK-etapil ja saanud parimal juhul 15. koha.

Pekingi olümpia murdmaasuusatajate avalähte ehk suusavahetusega sõidu jättis Cologna meelega vahele, et olla järgmisteks võistlusteks värskem. Homme minnakse rajale 15 km klassikatehnikas eraldistardiga sõidus.

«Varsti näeme, mis seisus ma olen,» vahendab 35-aastase vanameistri sõnu Šveitsi väljaanne Blick. «Vahemikus 2010-18 kuulusin alati favoriitide ringi, kuid seekord on asi teisiti. Ent ootan endast endiselt palju, kuigi olen realist: tulemused pole medali ootamiseks olnud piisavad.»

Lisaks homsele sõidule teeb neljakordne MK-sarja üldvõitja Pekingis kaasa teatesõidus ja 50 km vabatehnikas sõidetavas maratonis. «Kõik sõidud on minu jaoks võrdselt olulised,» kostis Cologna.

Homse sõidu suurfavoriitideks on venelane Aleksandr Bolšunov ja soomlane Iivo Niskanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles