Valijeva kohal rippuva dopingukahtluse tõttu vaadatakse vastuolulise treeneri poole (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Treener Eteri Tutberidze (vasakul) ja tema 15-aastane õpilane Kamila Valijeva Tallinnas toimunud iluuisutamise EMil.
Treener Eteri Tutberidze (vasakul) ja tema 15-aastane õpilane Kamila Valijeva Tallinnas toimunud iluuisutamise EMil. Foto: Sergei Bobõlev/TASS/Scanpix

Kaks kuud tagasi väidetavalt positiivse dopinguproovi andnud 15-aastasel iluuisutajal Kamila Valijeval lubatakse Venemaa uisuliidu teatel Pekingi olümpial võistlemist jätkata. Ometi ripub tema pea kohal dopinguskandaal, mis annab kriitikutele võimaluse näidata näpuga kuulsa uisutreeneri Eteri Tutberidze poole.

Üleeile avaldas portaal Inside The Games, et iluuisutamise võistkonnavõistluse auhinna­tseremoonia on edasi lükatud Valijeva positiivse dopinguproovi tõttu. Venemaa võitis tollel võistlusel kuldmedali ning suur roll oli selles just Valijeval, kes sooritas esimese naissportlasena olümpial kaks neljakordset hüpet. Teisipäeval toimuma pidanud medalitseremooniat, kus hõbeda peaks saama USA ja pronksi Jaapan, ei korraldatud ka neljapäeval.

Venemaa väljaanne Sport-Eks­press teatas kolmapäeval, et Venemaa jääb kuldmedalist ilma ning Valijeva naiste individuaalvõistluses jääle ei tule. Viimase infokillu lükkas ümber Venemaa uisuliidu pressiesindaja Olga Jermolina.

Eile harjutas Valijeva koos tiimikaaslase Aleksandra Trussovaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles