Pekingis korduvalt ebaõnnestunud täht ei tea, kuidas sellega toime tulla

Christopher Krutto
Copy
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

USA mäesuusataja Mikaela Shiffrin on oma ala üks suuremaid tähti, kuid Pekingi olümpial on ta seni täielikult alt läinud.

Shiffrin on seni osalenud oma kahel tugevamal alal, slaalomis ja suurslaalomis, ning katkestas mõlemad. Kusjuures need olid üldse kaks esimest korda, kui ta tiitlivõistlusel on katkestanud. Sportlane on mõistagi pettunud.

«Ma pole kunagi sellises olukorras olnud ja ma ei tea, kuidas sellega toime tulla. See paistab väga suure pettumusena,» rääkis Shiffrin Superskile.

«Suurslaalom ja slaalom olid minu põhilised võistlused. Paistab, nagu palju tööd läks raisku, kuid vaevalt kõik, mis ma 15 aastaga õppinud olen. Teadsin, mida suudan teha ja sõitsin kogu oma võimsusega, kuid võib-olla pingutasin üle,» seletas ameeriklanna, miks võis alt minna.

«Kogu mu karjäär on mulle õpetanud, et ma usaldaksin seda, mida ma teen, kui hästi läheb ja ma olen sellele toetunud. Mõistagi on surve väga suur, kuid siin ei tundunud see mulle suurima probleemina. See pole maailma lõpp ja tobe on nii palju muretseda selle pärast, aga mul on tunne, et pean endaga seoses paljudele küsimustele vastuse leidma,» jätkas Shiffrin, kelle auhinnakapist leiab kaks olümpiakulda, kuus MM-tiitlit ja kolm MK-sarja üldvõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles