PM PEKINGIS ⟩ Määrdemeeste olümpiaparadiis võib nädalavahetusel otsa saada

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Siiani on määrdemehed pidanud tegutsema suhteliselt sarnastes oludes ning pääsenud seeläbi võrdlemisi hõlpsalt. Nädalavahetusel võib aga kõik muutuda. Pildil Alvar Johannes Alev.
Siiani on määrdemehed pidanud tegutsema suhteliselt sarnastes oludes ning pääsenud seeläbi võrdlemisi hõlpsalt. Nädalavahetusel võib aga kõik muutuda. Pildil Alvar Johannes Alev. Foto: Tairo Lutter

Irooniline, et taliolümpial, mille puhul paljudele on pinnuks silmas tõsiasi, et see toimub sajaprotsendiliselt kunstlumel, võib just taevast alla sadav pärislumi asjad pea peale pöörata. Ent nõnda võib Pekingis, või õigupoolest Zhangjiakous juhtuda.

Hiina pealinnast 200 km loodesse jäävas olümpiaorus valitseb küll käre pakane, kuid lund võib siin rahumeeli tikutulega taga otsida, sest selle üles sulatamise ohtu lihtsalt pole. Viimase nelja kümnendi jooksul on Zhangjiakous talviti maha sadanud keskmiselt 7,9 cm lund ning näiteks eelmisel aastal sai helbelaadseid tooteid taevast langemas näha 16 päeval.

Ent, nagu ütleb ka Eesti vanasõna, siis erand kinnitavat reeglit ning just see näib olevat sel nädalavahetusel ilmataadi moto. Sest kui uskuda erinevate portaalide ilmaprognoose, siis sajab laupäeval-pühapäeval maha kogu talve norm ehk 6-10 cm lund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles