Norra olümpiavõitja siunas omasid: nad on läbi kukkunud

Christopher Krutto
Copy
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: Fredrik Varfjell/Scanpix

Kahekordne olümpiavõitja Martin Johnsrud Sundby kritiseeris Norra murdmaasuusatajate valmisolekut tänavusteks olümpiamängudeks.

Pekingi olümpial on murdmaasuusatamises jagatud välja viis medalikomplekti, kuid Norra on 15-st medalist saanud endale vaid kolm. Kuigi paljude koondiste jaoks oleks see suur kordaminek, siis norrakate puhul see nii ei ole.

«See pole lihtsalt põrumine. See on kollektiivne põrumine. Koondise juhtkond ainult mängib ideega, et käsil on kriis ja ei räägi sellest otse. Minu arvamus on, et nad otsivad mikroskoobiga ükskõik millist seletust peale selle, et nad on kõrgmäestikus treenimise osas vea tegid,» ennustas Sundby.

«See aeg, mis koondis kõrgmäestikus viibis, oli minimaalne. Koondise juhatus ei valinud olümpiamängudeks turvalist strateegiat, võttes arvesse, et võistlused toimuvad 1700 meetri kõrgusel. Suusatajad teadsid, et see on risk. See otsus oli veelgi kummalisem, võttes arvesse olümpia karme tingimusi ja raja keerukust,» jätkas kahekordne olümpiavõitja.

«Ainult Therese [Johaug] ja Johannes [Hösflot Kläbo] tegid oma programmi ja valmistusid kõrguseks. Uskuge mind, paljud inimesed meie spordis raputaks pead, kui kuuleksid sellest, kuidas Norra koondis olümpiamängudeks valmistus,» lõpetas endine suusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles