Niskanenile alla jäänud Bolšunov: tahtsin võita, aga Iivo oli palju tugevam

Christopher Krutto
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: CHRISTOF STACHE/Scanpix

Meeste 15 km eraldistardist klassikadistantsil võitis olümpiakulla soomlane Iivo Niskanen, kelle järel tuli teisele kohale venelane Aleksandr Bolšunov. Finiši järel kiitis Bolšunov võitjat.

Niskanen näitas võimu kogu distantsil, haarates esikoha juba esimesest vaheajapunktist ja hoides seda lõpuni välja. Tema suurimaks ohustajaks oli just Bolšunov, kes lõpuks jäi soomlasele alla 23,2 sekundiga.

«Sõit läks hästi. Tahtsin võita, aga Iivo oli täna palju tugevam ja see oli juba stardist selge. Proovisin temaga võidelda, aga see ei töötanud üldse,» tunnistas sellelt olümpialt juba ühe kulla võitnud venelane Russia 1 telekanalile antud intervjuus, vahendab portaal Championat.

«Sprindi vahelejätmine oleks aidanud, kui ma võitnuks täna. Aga teine koht pole väga halb. Eriti nii tugevas konkurentsis ja olümpiamängudel. On sõite, kus ma proovin veel kulla eest heidelda,» lisas ta.

Kolmandaks tuli norrakas Johannes Hösflot Kläbo, kes oli samuti rahul. «Ma olen väga õnnelik, et võitsin medali. See on suur päev minu jaoks. Tegu on minu esimese medaliga olümpiamängude distantsisõidul,» rääkis Kläbo Discovery+'i eetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles