Kolmanda olümpiakulla võitnud Niskanen: olen elu parimas vormis (1)

Christopher Krutto
Copy
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Foto: Tairo Lutter

Soomlane Iivo Niskanen võitis murdmaasuusatamise 15 km individuaalsel klassikadistantsil venelase Aleksandr Bolšunovi ees kuldmedali ja tunnistas, et on hetkel suurepärases vormis.

Niskanen näitas võimu kogu distantsil, haarates esikoha juba esimesest vaheajapunktist ja hoides seda lõpuni välja. Tema suurimaks ohustajaks oli just Bolšunov, kes lõpuks jäi soomlasele alla 23,2 sekundiga.

«Täna oli hea päev. Olud olid minu jaoks õiged ja tunnen, et olen nendeks sõitudeks saavutanud elu parima vormi,» sõnas Niskanen Yle-le antud intervjuus.

«Kaks aastat tagasi ei olnud ma päris medalitel ja see andis mulle väga palju nälga, et olla järgmistel olümpiamängudel elu parimas vormis,» jätkas ta.

30 km suusavahetusega sõidus suutis Niskanen klassika osas koos Bolšunoviga teistel eest minna, kuid vabatehnika osas langes ta lõpuks kolmandale kohale. Toona võitis Bolšunov. Niskanen tunnistas, et enne võistlust mõtles ta ka tolle sõidu peale.

«Eelmises murdmaasõidus tegin klassikas enda osa ära, kuid vabastiilis sõideti hullumeelse tempoga. Bolšunov pääses mõneks ajaks mulle pähe, kuid täna kolis ta sealt välja,» rääkis karjääri kolmanda olümpiakulla võitnud soomlane.

Kolmanda koha sai norrakas Johannes Hösflot Kläbo. Eestlastest tegi parima sõidu Alvar Johannes Alev, kes jäi 35. kohale. Veel olid meie esindajatest stardis Martin Himma ja Henri Roos, kes said vastavalt 56. ja 70. koha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles