Pekingis kaks kulda võitnud rootslane süüdistas konkurente omamoodi dopingu kasutamises

Postimees Sport
Copy
Nils van der Poel.
Nils van der Poel. Foto: Ding Xu/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Rootsi kiiruisutaja Nils van der Poel oli juba enne tänast võitnud Pekingi olümpialt ühe kulla 5000 m distantsil, täna lisas ta sinna ka esikoha 10 000 m distantsil. Enne võistlust süüdistas rootslane Hollandi koondist omamoodi dopingu kasutamises.

Tulpide maa esindus tunnistas, et neil on koondises spetsiaalne inimene, kes käib survestamas uisujää hooldajaid. Van der Poelile ei mahu pähe, miks hollandlased sellest avalikult rääkisid ning tema meelest on selline teadlik käitumine omamoodi doping.

«See on meie spordi suurim skandaal. Meil on olnud dopingujuhtumeid ning ma ei näe, kuidas see oleks vähem tõsisem rikkumine,» ütles van der Poel Rootsi ajakirjandusele.

Täna toimunud 10 000 m distantsil enda nimel olnud maailmarekordit 2,21 sekundiga parandanud rootslase järel tuli hõbedale hollandlane Patrick Roest. Tema hinnangul tähtsustas van der Poel väikest asja üle.

«Kahju, et ta võrdleb seda dopinguga. Sellisel juhul ei näita ta meie vastu üles erilist aupaklikkust. On ebasportlik selline asi nii suureks puhuda ja siis võrrelda seda dopingu kasutamisega,» rääkis Roest Expresseni  vahendusel.

Pekingi mängude kahekordne kuldmedalist jäi aga oma sõnadele kindlaks. «Ma ei kahetse midagi. Oli oluline sellele vastu astuda, mis toimub. See oli moraalne tegu,» selgitas van der Poel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles