OLÜMPIARAADIO Valijeva juhtum nõuab karmi karistust – Venemaa tuleb spordielust täielikult eemaldada (5)

Postimees Sport
Copy
Kamila Valijeva.
Kamila Valijeva. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/Scanpix

Pekingi taliolümpiamängude teemaks number üks on kerkinud 15-aastase iluuisutaja Kamila Valijeva dopingujuhtum, mida käsitleb ka Olümpiaraadio ning jõuab järeldusele, et Venemaa lakkamatu paturegistri juures on aeg rakendada drakoonilisi meetmeid ja nad rahvusvahelisest spordielust täielikult eemaldada.

«Jälle Venemaa, jälle doping. Tegemist on mõtteviisist tuleneva retsidivismiga, mis vähkkasvajana hävitab maailma tippspordi mainet ja usaldusväärsust. Nad peavad seoses riikliku dopingusüsteemi rakendamisega kolmandat olümpiat järjest võistlema olümpiarõngastega lipu all, aga kasu ei mingit.

Venemaa täielik ja tingimusteta eemaldamine rahvusvahelisest spordielust on praeguses olukorras põhjendatud. Jah, kannataksid ka puhtad Venemaa sportlased, aga praegu on kannatajaid väga palju rohkem, sest pidevad dopingurikkumised kõige kõrgemal tasemel tähendavad, et mitte ükski Venemaa sportlase vastu võistlev atleet ei saa kindel olla, et tema tehtud töö ja nähtud vaev saavad proovile pandud ausas ja õiglases konkurentsis,» ütleb oma kommentaaris saatejuht Ott Järvela.

Olümpiaraadio külaliseks on ETV laskesuusakommentaator Alvar Tiisler, kes prognoosib, et seni kõige rohkem medaleid noppinud Norra ja Prantsusmaa jätkavad samas vaimus ning praegusele seitsmele medaliriigile pigem lisa ei tule.

Olümpiaraadios saavad sõna ka värske olümpiavõitja, meeste 15 kilomeetri klassikadistantsil võimutsenud Iivo Niskanen, Eesti suusatajatest Pekingis parimaid tulemusi näidanud Alvar Johannes Alev, Eesti suusakoondise peatreener Jaanus Teppan, laskesuusataja Tuuli Tomingas ning suusahüppajad Artti Aigro ja Kevin Maltsev.

Olümpiaraadio on eetris argipäeviti kell 14 ja nädalavahetustel kell 15 iga päev Pekingi taliolümpiamängude lõpuni. Saatejuht on Ott Järvela.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles