PM PEKINGIS Kristjan Ilves pääses isolatsioonihotellist välja

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves pääses isolatsioonihotellist välja. 

Pekingi olümpiamängude eel koroonaviirusega nakatunud Ilves viidi 2. veebruaril isolatsioonihotelli, kuid nüüd täna andis Eesti Olümpiakomitee viimaks teada, et ta pääseb sealt välja.

Kahevõistleja edasist kava ja olümpiaplaane selgitatakse Eesti aja järgi kell 16.30 algaval pressikonverentsil.

Ilves pidi 2. veebruaril andma olümpiaeelse pressikonverentsi, kuid tema asemel suundusid sinna kahevõistluse alajuht Rauno Loit ja Eesti koondise arst doktor Mihkel Mardna, kes teavitasid avalikkust Ilvese positiivsest koroonaproovist. Positiivseks osutusid ka kaks järgmist testi ja seetõttu viidi Ilves järgneval päeval isolatsioonihotelli, kus ta pidi viibima kuni tänaseni.

Selleks, et välja saada, pidi eestlane andma kas kolm piiripealset või kaks negatiivset testi. Veel neljapäeval andis ta positiivse koroonaproovi.

«Kristjan teab, et võistlemine või mittevõistlemine on ainult tema otsus. Kas ta läheb starti, kas ta teeb ainult hüppevõistluse või terve võistluse? See sõltuks tema enesetundest. Kristjan on tark sportlane. Kui ta välja saab ja esimese trenni teeb, näeb ta kohe enda seisundi ära. Ükskõik, milline see otsus oleks, ei tohiks seda kritiseerida,» ütles Loit eile Postimehele.

Teoreetiliselt on Ilvesel võistlemine võimalik, sest suure mäe võistlus leiab aset 15. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles