PM PEKINGIS Pildituks sõitnud ankrunaine täitis Eesti naiskonnale seatud eesmärgi (2)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Läti koondise taustajõud turgutamas end pildituks sõitnud Aveli Uustalu.
Läti koondise taustajõud turgutamas end pildituks sõitnud Aveli Uustalu. Foto: LINDSEY WASSON

Murdmaasuusakoondise peatreener Jaanus Teppan saatis meie naiskonna (Kaidy Kaasiku, Mariel Merlii Pulles, Keidy Kaasiku, Aveli Uustalu) 4 x 5 km teatesõidus rajale eesmärgiga sõita üle Eesti senine parim tulemus olümpialt ehk Torino 17. koht. End pildituks sõitnud ankrunaine seda ka tegi, finišeerides 16ndana, kuid paraku polnud see meie parim olümpiaresultaat.

Nimelt oli peatreener Teppan ära unustanud 1994. aasta Lillehammeri mängud, kus Eesti nelik tuli üle lõpujoone 10ndana. «Oli ka või? Ohsa, ma ei mäletanudki,» kostis isegi 28 aastat tagasi Norras võistlustules olnud ja klassikamaratonis 22. tulnud juhendaja, kui Eesti ajakirjanikud teda intervjuutsoonis parandasid.

Uudis seeditud, leidis Teppan ikkagi, et tänase tulemusega tasub rahule jääda. «Kõik andsid endast maksimumi ja seda oli näha ka lõpus [Uustalu ja Läti ankrunaise Samanta Krampe duellis]. Pinget oli palju: Eesti ja Läti treenerid karjusid kordamööda, et kes peab lõpuni paremini vastu,» jätkas juhendaja, kelle jaoks tuli 16. koht isegi väikese üllatusena.

Nimelt viibis ta võistluse ajal rajal ning kui kõik naiskonnad viimasel ringil temast mööda läksid, tundus, et Uustalu ei suuda lätlanna Krampe tempos püsida. Samamoodi näis kindel, et Kasahstani ankurnaine Irina Bykova läheb laskumisel mööda mõlemast.

Seda Bykova ka tegi, tuues Kahashtani üle lõpujoone 15ndana, kuid Uustalu suutis hambad ristis võideldes ikkagi lätlanna tuules püsida ning staadionisirgel lõunanaabrist ka mööduda. Tulemuseks nõnda 16. koht (+7.37,9), Kashastan jäi meie ette 3,5 sekundi, meie aga Läti ette 1,7 sekundiga.

Vaata ka, mida Kaidy Kaasiku teleintervjuus rääkis:

Vaata ka, mida Pulles teleintervjuus rääkis:

Vaata ka, mida Keidy Kaasiku teleintervjuus rääkis: 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles