VIDEO ⟩ Mõjutas medalimängu? Läti suusataja sõitis norralanna pikali (1)

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia murdmaasuusatamise naiste 4x5 km teatesõitu oli sõidetud veidi alla kümne minuti, kui Norra ja Läti koondised karvupidi kokku sattusid.

Videokordus näitas väga hästi, et Läti avavahetuse sõitja Patricija Eiduka sõitis norralanna Tiril Udnes Wengile tagant sisse, mistõttu ei suutnud mõlemad jalgel püsida.

Tänast teatesõitu domineerisid Saksamaa ja Venemaa. Enamus sõidust sõideti koos, sest kuigi Julia Stupak tegi avavahetuse alguses teistega vahe sisse, suutis Katherine Sauerbrey 5 km lõpuks vahe sisuliselt olematuks vähendada.

Saksamaa ja Venemaa sõitsid paarisrankendina umbes 18 km-ni. Siis läks venelaste ankrunaine Viktoria Stepanova Saksamaa viimasest sõitjast Sofie Krehlist lõplikult eest ära.

Rootsi kaotas kolmanda vahetuse lõpuks kolmandat kohta hoidnud Norrale 20,3 sekundit, aga sprindi olümpiavõitja Jonna Sundling võitles end medalimängu ning tegi lõpusirgel soomlanna Krista Pärmäkoskiga üks-null.

Norra jäi viiendaks, kaotades võitjale 28,8 sekundit. Wengi kukkumiseta oleks Norral kindlasti olnud parem võimalus medalimängus kaasa rääkida, kuid mõistagi ei tähenda avavahetuses juhtunu, et selleta teeninuks Norra pronksi või kirkama medali.

Eesti (Kaidy Kaasiku, Mariel Merlii Pulles, Keidy Kaasiku ja Aveli Uustalu) sai 16. koha ning meie naiste selja taha jäi Läti ja ringiga sisse saanud Ukraina. Eesti kaotas võitjale 7.37,9.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles