PM PEKINGIS ⟩ Lõppvõistlusele jõudnud Aigro: see oli mu viimane võimalus siin särada. Õnnestus (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Artti Aigro sooritas sarnaselt Kevin Maltsevile oma Pekingi olümpia parima õhulennu (130 m) kõige õigemal hetkel ehk suure mäe põhivõistlusel. Kui koondisekaaslane jäi heast hüppest hoolimata ikkagi teisest voorust eemale, siis Aigro sai uue võimaluse.

Proovihüppel 122 meetrit joonel maandunud ning eelnevatel päevadel toimunud treeningulgi parimal juhul «vaid» 124,5 meetri kaugusele lennanud Aigro kandus esimeses voorus 130 meetri kaugusele ning ajas kohe pärast maandumist mõlemad käed taeva poole.

«See oli mu viimane võimalus Pekingis särada. Pidin enesekindlalt hüppele peale minema ja arvan, et õnnestus. Mulle meeldib siinne suur mägi ning läksingi endast kõike andma,» selgitas Eesti mägikotkas oma mentaliteeti.

Vaata, mida rääkis Aigro avavooru järel Kanal 2-le: 

Teises voorus jäi Aigro õhulend küll kolm ja pool meetrit lühemaks (126,5 m), kuid eestlane ei lasknud sellest ennast häirida. «Mu eesmärk oli teise vooru hüpata ja sain sellega hakkama. Teist hüpet juba nautisin. See ei kukkunud nii hästi välja nagu esimene, kuid pead selle pärast norgu ei lase,» kostis ta.

Vaata, mida rääkis Aigro teise vooru järel Kanal 2-le:

Suure mäe võistlus:

1. Marius Lindvik (Norra) 296,1 punkti

2. Ryoyu Kobayashi (Jaapan) 292,8

3. Karl Geiger (Saksamaa) 281,3

...

30. Artti Aigro 239,3

...

37. Kevin Maltsev 113,6

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles