USA olümpiakoondise peatreener kisti seksiskandaali

Postimees Sport
Copy
USA lumelauakoondise peatreener Peter Foley.
USA lumelauakoondise peatreener Peter Foley. Foto: DOUG PENSINGER/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP/Scanpix

USA lumelauakoondise peatreener Peter Foley on langenud karmide süüdistuste alla. Endine hoolealune süüdistab teda sportlastest alasti piltide tegemises ning oma seksfantaasiate avameelses väljendamises.

Endine lumelaudur Callan Chythlook-Sifsof süüdistab Foley’d aastakümne jooksul kestnud ahistamises, kus ta on koondislastest teinud alasti fotosid. Lisaks meenutas sportlane vahejuhtumist, kus ta pidi 17-aastasena kuulma pealt, kuidas Foley rääkis oma seksuaalfantaasiatest teiste koondislaste kohta.

Chythlook-Sifsof ütles Instagramis tehtud postituses, et see polnud ühekordne juhtum ja peatreener on pidevalt kasutanud väga seksuaalse alatooniga kõnepruuki.

Miks tuli endine sportlane süüdistustega lagedale alles nüüd? Chythlook-Sifsof põhjendas, et ei suutnud enam olümpiat vaadata, sest tema südametunnistus polnud puhas.

Pekingi olümpial lumelauakrossis osalenud Hagen Kearney oli Chythlook-Sifsofi sõnul aastate eest teinud tiimisisestel koosolekutel rassistlike märkusi. Kui naine tegi mehele selle kohta märkuse, ähvardas Kearney talle kallale tulla ning käitus väga provotseerivalt.

Rahvuslik alaliit on seni süüdistustele vastanud lakooniliselt. «Võtame neid süüdistusi väga tõsiselt ja kõiki süüdistusi uuritakse,» vahendas Bild.

32-aastane Chythlook-Sifsof lõpetas sportlaskarjääri 2014. aastal, tema säravamaks saavutuseks jäi hõbemedal lumelauakrossi X-mängudel 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles