PM PEKINGIS Marten Liivi treener: kartsin, et ta võib jääda viimaseks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Erwin ten Hove ja Marten Liiv.
Erwin ten Hove ja Marten Liiv. Foto: Karli Saul/EOK

Kiiruisutaja Marten Liiv avas Pekingi olümpiamängud 24. kohaga. Tema treeneri Erwin ten Hove suurim hirm oli, et eestlane võib jääda viimaseks, kuid see mure kadus peast esimese paarikümne meetriga.

«Olen tema sõiduga rahul. Kui tulemust vaadata, siis võib ju öelda, et rahuloluks pole põhjust, kuid ta ei olnud kaks kuud 500 meetrit sõitnud. Sellel distantsi kiiresti sõitmiseks on vaja paari järjestikust võistlust. Eriti olukorras, kus Marten ei ole naturaalne 500 meetri sõitja,» lausus treener.

Kõige enam pakkus treenerile rahulolu Liivi 100 meetri aeg, mis oli 9,89. Tema lõppajaks märgiti 35,26. «100 meetri aeg oli kõige hirmsam osa, sest stardis tuleb olla kiire. Marteni aeglane start on üle 10 sekundi. Võitja algkiirendus oli muidugi 9,4, aga hollandlastel näiteks 9,7 sekundit. Tavaliselt on see vahe suurem. Vorm on tal hea ja tänane lisas enesekindlust,» lausus ten Hove.

Enesekindlust oli Liivile vaja 18. veebruaril toimuvaks 1000 meetri võistluseks, mis on tema põhidistants. Neli aastat tagasi saavutas ta seal 18. koha. Mida võib temalt oodata sel korral?

«Kui vaadata MK-tulemusi, siis ta uisutas kiirel jääl esikümnesse. Ent see on olümpia. Veider, aga siin võib juhtuda kõike. Üks suursoosik, Tatsuya Shinhama, lõi korra uisutera jäässe ja oligi kõik. Marten võib teha siin aasta sõidu, aga jääda kümnendaks, sest ka kõik teised kiired. Loodame teha aasta parima sõidu. Eks siis näis, mis koha see toob,» ütles ten Hove.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles