PM PEKINGIS Vaid viis kurvi sõitnud Laine: asi polnud ilmas, minu eksimus

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Tormis Laine osales Pekingis ka suurslaalomis, kuid katkestas esimesel laskumisel.
Tormis Laine osales Pekingis ka suurslaalomis, kuid katkestas esimesel laskumisel. Foto: Tairo Lutter

Pekingi olümpiat üllatuslikult tabanud lumesadu lõi kaardid segamini ka meeste suurslaalomis, kus 87 sportlasest jõudis esimese laskumise finišisse kõigest 54. Katkestajate seast leiab paraku ka Tormis Laine nime.

Neli aastat tagasi Pyeongchangis suurslaalomis 40. koha teeninud Laine sai Pekingis, või õigupoolest Yanqingis, mäest alla tuhiseda kõigest kümme sekundit, kuniks viiendas kurvis väravast mööda sõitis. See polnud tingitud aga lumesajust, vaid mehe enda eksimusest. 

«Mägi on niikuinii raske, vähemalt suurslaalomi alguse ots pluss lumetorm juurde. Aga lumetorm lumetormiks, sellega ei näe väga lumepinda ehk siis kui seal on mingid augud või midagi, siis neid ei näe. Need olid küll olemas, aga kõik pidid nendega sõitma,» ei hakanud Laine ilmataadi suunas näpuga osutama. 

«Kokkuvõttes ikkagi minu enda viga. Üks värav enne väljasõitu tegin väikese tehnilise vea, mistõttu jäin järgmisesse väravasse hiljaks. Kui aga hiljaks jääd, siis pead üritama päästa: vajusin sisesuusale, puus maha ja pikali. Suuskadel polnud absoluutselt pressi peal, polnudki lihtsalt midagi teha,» võttis ta väljasõidu pulkadeks lahti.

Tormis Laine väljasõit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles