FOTOD ⟩ Kristjan Ilves on tagasi: eestlane võitis kolmest treeningvoorust kaks (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter

Kahevõistleja Kristjan Ilves tõestas, et suudab hoolimata kümnest karantiinis veedetud päevast jätkuvalt kaugele hüpata.

Suure mäe hüppetreeningu esimeses voorus osales küll ainult 16 sportlast, kuid Ilves oli neist selgelt üle. Tema õhulennu pikkuseks mõõdeti 130,5 meetrit.

Teist tulemust näitas Ilvese norralasest treeningpartner Espen Bjørnstad, kes sai kirja 123,5 meetrit. Itaallane Iacopo Bortolas lendas 124 meetrit.

Esimene treeningvoor:

1. Kristjan Ilves 130,5 m (54,5 p)
2. Espen Bjørnstad 123,5 m (42,6 p)
3. Iacopo Bortolas 124 m (38,7 p)
Kristjan Ilves lendas pühapäevase hüppetreeningu esimeses voorus 130,5 meetrit.
Kristjan Ilves lendas pühapäevase hüppetreeningu esimeses voorus 130,5 meetrit. Foto: Tairo Lutter

Teises treeningvoorus oli osalejaid 21. Ilves sai kerges vastutuules (+0,44) kirja 125,5 meetrise hüppe, mis andis teise kohta.

Temast kaugemale lendas austerlane Johannes Lamparter, kelle soorituse pikkuseks mõõdeti tugevas vastutuules (+1,60) koguni 135,5 meetrit. Kolmandat tulemust näitas Bjørnstad, kes hüppas küll 130 meetrit, ent tegi seda samuti tugevas vastutuules (+2,11) ning kaotas Ilvesele punktidega.

Teine treeningvoor:

1. Johannes Lamparter 135,5 m (66,1 p)
2. Kristjan Ilves 125,5 m (60,6 p)
3. Espen Bjørnstad 130 m (50,7 p)

Kolmandas hüppevoorus oli Ilves 130-meetrise õhulennuga taas parim. Sama kaugele hüppas ka norralane Jens Lurås Oftebro, kuid sai eestlasest 1,2 punkti vähem. Kolmanda koha hõivas taas Bjørnstad, kes lendas 126 meetrit. Viimases voorus oli osalejaid 17.

Kolmas treeningvoor:

1. Kristjan Ilves 130 m (64,2 p)
2. Jens Lurås Oftebro 130 m (63,0 p)
3. Espen Bjørnstad 126 m (57,8 p)
 
Protokollist vaatab vastu küll ilus pilt, ent väga paljud head hüppajad jätsid tänase treeningu vahele. MK-sarja top 10 hüppajatest tegi kolm vooru kaasa Ilves ning ühe Lamparter. 

Ilvese treener Jan Schmid ütles juba eile, et tõenäoliselt suudab Ilves hoolimata karantiinipäevdest kaugele hüptata. «Hüpata suudab ta väga hästi. Ta on hirmsalt motiveeritud. Kuid murdmaa osas pole karantiinis veedetud päevad just ideaalsed. Praegu on võimatu öelda, mis seisus ta on. Ent suusahüppeid peaks olema lõbus jälgida,» lausus Schmid.

Pekingi olümpiamängude suure mäe võistlus peetakse teisipäeval. Kristjan Ilvese osalemine sõltub ilmselt tema murdmaavormist, millest saab aimu homsel suusatreeningul. 
Pekingi olümpiamängude suure mäe võistlus peetakse teisipäeval. Kristjan Ilvese osalemine sõltub ilmselt tema murdmaavormist, millest saab aimu homsel suusatreeningul. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Ilves käis suusatamas ka eile, teeb ta esimese korraliku murdmaatrenni homme. «Tavaliselt sõidavad nad 3 x 4-minutilisi intervalle. Esimesed natukene aeglasemalt, viimase juba võistluskiirusel. Usun, et ta teeb need teiste kuttidega kaasa. On huvitav näha, kuidas ta end järgmisel päeval tunneb. Meil pole ju sellise olukorraga mingisugust kogemust,» lausus Schmid.

Kahevõistluse suure mäe võistlus peetakse 15. veebruaril. Kas Ilves seal võistleb, pole veel selge. On vägagi tõenäoline, et vähemalt hüppevõistluse teeb ta kaasa. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles