TIPPHETKED Röiseland tegi võimsa soolosõiduga Pekingis laskesuusatamise ajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy

Pekingi olümpiamängudel on laskesuusatamises parimas hoos norralanna Marte Olsbu Röiseland, kes võitis täna naiste jälitussõidus oma kolmanda kuldmedali.

Naiste jälitussõidus ei tekkinud kordagi kahtlust, kes võiks täna kuldmedali võita. Stardist 31-sekundilise eduga rajale pääsenud Röiseland ei andnud konkurentidele vähematki võimalust.

Norralanna tegi küll lasketiirudes ühe eksimuse, ent see oli esikümnest ka parim näitaja. Ainsana suutis tänase võistluse puhaste paberitega läbida soomlanna Suvi Minkkinen, kes lõpetas võistluse 43. kohaga.

Finišis edestas juba viimasel ringil käigu välja tõmmanud Röiseland hõbemedali teeninud Elvira Öbergi 1.36,5-ga. Kolmandaks kerkis pöörase viimase ringi sõitnud Tiril Eckhoff, kes jäi omakorda rootslannast 12,2 sekundi kaugusele.

Röiselandist sai täna esimene naislaskesuusataja, kes ühtedelt olümpiamängudelt suutnud neli olümpiamedalit teenida (3 kulda ja 1 pronks). Meestes on sarnase saavutusega hakkama saanud ainult legendaarne Ole Einar Björndalen, kes võitis Salt Lake Citys neli olümpiakulda ja Quentin Fillon Maillet, kelle saldo Pekingis on kaks kulda ja kaks hõbedat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles