Mis juhtus finišis kokku varisenud ja olümpiamedali kaotanud Norra laskesuusatajaga?

Postimees Sport
Copy
Ingrid Landmark Tandrevold talutati finišipaigast minema.
Ingrid Landmark Tandrevold talutati finišipaigast minema. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Pekingi taliolümpia naiste laskesuusatamise jälitussõidus avanesid hirmutavad kaadrid. Mis juhtus pronksile kihutanud, kuid siis ootamatult kiirust kaotanud ja finišis kokku varisenud Ingrid Landmark Tandrevoldiga?

Kolmandal kohal sõitnud 25-aastase biatleedi jaks rauges viimasel tõusul. Ta pani laskumisel käed põlvedele ja püsis vaevu jalgel. Vaid mõnesaja meetriga lasi Tandrevold endast mööda hunnikuga konkurente. Finišijoone ületas norralanna alles 14. positsioonil ja langes lumele. Tema juurde tõttasid meedikud.

Kommentaator, laskesuusatamise spetsialist Margus Ader spekuleeris, et tegemist võis olla südame rütmihäiretega, mis on Tandrevoldi varasemaltki seganud. Esialgse ametliku info kohaselt polnud aga asi õnneks nõnda hull. 

«Ta andis endast maksimumi, et [teisel kohal olnud] Elvira Öbergile järele jõuda. Tal sai tõusu otsas jõud otsa ning jõudis suurte raskustega finišisse,» vahendas Reuters Norra koondise arsti Lars Kolsrudi, kelle sõnutsi oli peamiselt süüdi kõrgus ja rasked olud.

«Finiši järel oli Ingrid kurb ja pettunud, et medal läks käest. Ta oli energiast lihtsalt tühi. Ta ei kaotanud teadvust, aga oli väga-väga kurnatud. Ta ütles vaid: «Rikkusin kõik ära.»»

Kolsrud andis mõista, et Tandrevoldi olümpia võiks jätkuda. Laskesuusatajate kavas on veel teatesõit ja ühisstardiga võistlus. «Esialgu on peamine, et ta saaks korralikult süüa ja juua. Seejärel räägime ja arutame, kas ta tuleb veel Pekingis rajale või mitte,» arutles doktor. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles