Rahvusvaheline alaliit lubas, et ei hakka Valijevale kaikaid kodarasse viskama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kamila Valijeva.
Kamila Valijeva. Foto: HOW HWEE YOUNG/SCANPIX

Rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) otsusega võib Venemaa iluuisutaja Kamila Valijeva Pekingi olümpiamängudel võistlemist jätkata. Talle määratud esialgne võistluskeeld tühistati ja juba homme võib ta naiste üksikvõistlusel kaasa lüüa.

Valijeva andis positiivse dopinguproovi 25. detsembril ja 8. veebruaril kinnitas halba analüütilist leidu ka rahvusvahelise dopinguagentuuri (WADA) akrediteeritud labor Stockholmis, kirjutab portaal Inside The Games. Proovist leiti keelatud ainet trimetasidiini.

WADA soovis koos rahvusvahelise alaliiduga (ISU) määrata sportlasele ajutise võistluskeelu, ent CASi sõnul oleks see reeglitega vastuolus. 15-aastane Valijeva on maailma antidopinguagentuuri (WADA) reeglite järgi «kaitstud sportlane» ja see mängis otsuses rolli. Nimelt ei ole WADA ega RUSADA reeglites kirjas midagi «kaitstud sportlastele» ajutiste võistluskeeldude määramise kohta.

Nüüd, kus Valijeva on naiste üksikvõistluses taas võistlema lubatud, kinnitas rahvusvaheline uisuliit, et sportlasele kaikaid kodaratesse ei visata.

«Rahvusvaheline uisuliit austab CASi otsust Venemaa iluuisutaja Kamila Valijeva osas. Tema võistluskeeld on tänaseks tühistatud ja tal on õigus Pekingis edasi võistelda,» seisab ISU teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles