PM PEKINGIS ⟩ Kiibus Valijeva saagast: positiivne proov on positiivne proov. Levandi: aga kuidas doping uisutama õpetab? (8)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kamila Valijeva.
Kamila Valijeva. Foto: HOW HWEE YOUNG

Täna selgus, et Venemaa iluuisutäht Kamila Valijeva saab vaatamata positiivsele dopinguproovile ikkagi naiste üksiksõidus jääle tulla.  

15-aastase uisutalendi positiivne proov on tekitanud arvamusi seinast seina ja nagu selgub, lähevad selles küsimuse lahku ka meie iluuisutaja Eva-Lotta Kiibuse ning tema treeneri Anna Levandi arvamus. 

«See on väga terav teema, mida pikalt lahkama ei hakkaks. Kamilaga juhtunu on väga keeruline ja kurb juhtum, mis leidis aset väga halval ajal,» sõnas Kiibus, kui temalt teema kohta sai päritud. 

«Dopingu koha pealt võin öelda aga nii palju, et mina olen väga radikaalne ja see (doping - K.J.) on kindel ei. Positiivne proov on positiivne proov. Mina ei näe, et oleks kaalukausi võimalusi, kuid las ta jääda,» sõnas 19-aastane eestlanna. 

Levandi seevastu tundis 15-aastasele iluuisuvirtuoosile kaasa. ​«Ma ei tea, kas ma pean seda kommenteerima või mitte, aga mul endal tekkis selline mõte... see on nii ebaõiglane kui see võib üldse olla,» lausus juhendaja intervjuus ERR-ile.

«Mitte ükski doping ei õpeta uisutama tasemel, kus Kamilla uisutab. Ei neljakordsed, ei uisutamisoskused – ma tahaks ise teada, milline doping võiks sellist uisutamist teha? Ma ise hakkan sööma, kui selline on olemas,» jätkas ta. «See tüdruk ei ole seda ära teeninud.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles