Olümpial kokku varisenud laskesuusataja varasemad probleemid: nägemise kadu ja südameprobleemid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ingrid Landmark Tandrevold lahkus arstide kätel olümpiarajalt.
Ingrid Landmark Tandrevold lahkus arstide kätel olümpiarajalt. Foto: Gian Mattia D'Alberto/SCANPIX

Laskesuusatamises Pekingis väga korralike esitusi näidanud Ingrid Landmark Tandrevold saadeti terviseprobleemide tõttu tagasi kodumaale. Tegelikult on norralannal olnud varasemalt tervisega muresid ning seda eriti mägedes.

Tandrevoldi probleemid algasid Pekingis juba sprindivõistlusel, kus ta jahtis medalit ning pidi väga palju pingutama. Siiski piirdus ta selles võistluses viienda kohaga ning pärast pingutust oli norralanna tervis korras. Jälitussõidus ilmnes aga fakt, et probleemid pole kuskile kadunud.

Norra koondislane jahtis enda esimest olümpiamedalit ning oli selles veel kilomeeter enne finišit kinni. Siis aga tuli täielik haamer ning finišis vajus 14. kohaga lõpetanud Tandrevold kokku.

Norra koondise arstide sõnul poleks säärast kukkumist toimunud, kui sportlane poleks läinud jahtima hõbemedalit ja piirdunuks lihtsalt pronksiga. See aga pole spordinaisele kohane ning talle ei saa midagi pahaks panna.

Kui aga vaadata Tandrevoldi varasemaid probleeme, siis sarnaseid ära kukkumisi on tal olnud mitmeid. Esimene neist toimus 2019. aastal Anterselvas, kus ta kaotas mägedes pingutades koguni nägemise. Seda viimases lasketiirus ning väga kõrge pulsi juures.

Kaks aastat tagasi kukkus norralanna kokku Oberhofis ning toona koguni suusarajal. Toona kahtlustati, et tegemist võib olla südame rütmihäirega, ent Norra koondise arstide sõnul pole tal seda kunagi diagnoositud. Ent südamega on tal mingeid probleeme, mida täpsemalt veel avastatud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles