Solvunud Välbet rahuldab vaid Norra kuninga vabandus

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jelena Välbe (vasakul).
Jelena Välbe (vasakul). Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe kuulutas Pekingi olümpial Norra meediale boikoti. Selle lõpetamiseks on tal päris kõrged nõudmised. 

Lugu algas sellest, kui Pekingi olümpia murdmaasuusatamise meeste esimese kuldmedali võitis suusavahetusega sõidus väga suure ülekaaluga Aleksander Bolšunov. Võistlusele järgnes NRK ajakirjaniku Jan Petter Saltvedti arvamuslugu, kus seisis, et Bolšunov ja teised Venemaa sportlased ei tohiks üldse suurvõistlustel osaledagi.

Välbet ajas väide marru. «See on ületanud kõik mõeldavad piirid. Tundub, et keegi ei mäleta, et ka Norral on võistluskeelu saanud sportlasi. Kuulutan Norra meediale boikoti. Ma ei anna neile enam kunagi intervjuud. Nad peavad avalikult vabandama,» ütles ta Match TV-le.

Mõned päevad hiljem selgus, et Välbet rahuldaks vaid Norra kuninga Harald V pöördumist.

«Meie vene keelt kõnelev ajakirjanik rääkis Välbega. Tal oli paljutki öelda minu ja Norra meedia kohta. Lisaks sõnas ta, et me ei oska kaotada,» rääkis Saltvedt SVT-le. «Välbe boikoteerib Norra meediat, kuniks ta saab vabanduse meie kuningalt Haraldilt.»

Ajakirjanik jätkas: «Välbe arvab, et ma süüdistasin Bolšunovi dopingu tarvitamises. Aga see pole nii. Ma kirjutasin vaid, et Bolšunov ja [Denis] Spitsov on andekad suusatajad, neid pole põhjust süüdistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles