PM PEKINGIS Pronksmedali üle rõõmu tundnud Sildaru: raske on sõnu suhu saada, praegu on pingelangus (32)

Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Gregory Bull/SCANPIX

Eesti avas täna varahommikul Pekingi taliolümpial medaliarve, kui Kelly Sildaru võitis freestyle-suusatamise pargisõidus pronksmedali. Eestlanna jaoks oli see suur pingelangus.

«Praegu on pingelangus, raske on üldse sõnu suhu saada. Pingeline oli. Olin pikalt teine ja ütleme nii, et mu teine laskumine oli väga-väga hea, kahju, et suusk jälle alt vedas. Aga kokkuvõttes olen väga rahul,» alustas Sildaru intervjuud Kanal 2 eetris.

«Eks läksin esimesel laskumisel natuke kindla peale välja. Oli plaan teisel laskumisel rohkem mängu panna, lihtsalt suusk tuli jalast ära. Mul on seda väga-väga harva juhtunud, aga on imelik, et see juhtub. Võtsin kolmandaks laskumiseks igaks juhuks varusuusapaari ja need püsisid jalas.

Viimasele sõidule minnes oli üsna rahulik olla, sest teadsin, et medal on kindel. Eks läksin endast maksimumi andma. Panin värskelt määritud suusapaari jalga, oli hoogu rohkem ja ma ei osanud suurema hooga arvestada,» võttis Sildaru enda võistluse kokku.

Oma parima laskumise eest 82,06 punkti teeninud Sildarut suutsid ainult edestada olümpiavõitjaks kroonitud šveitslanna Mathilde Gremaud (86,56) ja Hiinat esindav Eileen Gu (86,23).

Just kuldmedalisti pärast oli Sildaru õnnelik. «Mul on Mathilde üle väga hea meel. Ta oli vist alguses natuke liimist lahti olnud,» lõpetas üliõnnelik Sildaru.

Suusaklamber rikkus parima soorituse

Hiljem kirjutava pressiga rääkides ütles Sildaru, et tõenäoliselt oleks ta teise katse eest saanud väga head punktid. Viimasel katsel üritas ta teha samasugust laskumist, kuid tegi seda uue suusapaariga. «Igaks juhuks vahetasin suusad ära. Kuna uutel suuskadel oli värske määre all, oli hoog natukene teistsugune. Ma ei osanud sellega arvestada ja selle tõttu läksid hüpped, nagu nad läksid. Ent mul on hea meel, kuidas ma kogu selle olukorraga toime tulin,» ütles Sildaru, kes sai viimase laskumise eest 78,75 punkti.

Mäletatavasti vedas varustus Sildarut alt ka Big Airi kvalifikatsioonis, kus tal tuli leppida 17. kohaga. Ka tollel võistlusel tuli suusaklamber lahti ning tema sooritus loeti kukkumiseks. Sildaru kinnitas, et täna ta Big Airi suusapaariga ei võistelnud.

«Ma ei saa aru, miks klamber lahti tuli. Ma maandusin ideaalselt. Mingi periood, viis – kuus aastat tagasi, lõi mul ka selg ees maandudes suusa lahti. Ma ei tea, millest see oli. Tavaliselt ei juhtu seda nii tihti. Ma isegi ei mäleta, millal viimane kord enne olümpiat see juhtus. Ja nüüd kahe nädala jooksul kaks korda…,» nentis olümpiamängude pronksmedalist.

Olukord, kus suusk tuli ära:

Finaalvõistluse tase midagi metsikut endast ei kujutanud, sest 80 või enam punkti teeniski vaid esikolmik. «Täna hakkasid kõik rohkem mängu panema. Kui hakkad duubleid tegema, on suurem võimalus eksida. Finaalis võis olla ka suurem pinge. Kõik need asjad mängivad rolli. Eks kõigil ole paremaid ja halvemaid päevi,» selgitas Sildaru konkurentide madalavõitu punktiskoore.

Olümpiale saabudes ütles Sildaru, et medalipinget ta ei tunne, sest tema võimuses on anda endast vaid parim ning miski ei garanteeri, et see medali toob. See aga ei tähendanud, et ta medalist ei unistanuks. «Siia tulles ikka unistasin medalist, aga eelkõige tahtsin oma asja nautida. Nüüd on mul linnuke kirjas ja mingi asi jälle taskus. See on soe tunne,» lausus ta.

Järgmise võistluse teeb Sildaru olümpial neljapäeval, kui toimub rennisõidu kvalifikatsioon. Päev hiljem on kavas juba medalisõit. Ka rennisõidus on Sildaru medalisoosik. Sildaru kinnitas, et tänu pargisõidu pronksmedalile on tal võimalik rennisõidule oluliselt kergem vastu minna.

Sildaru pronksilaskumine:

Finaali tulemused:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles