PM PEKINGIS Kuldne Gremaud löönuks käega, kui poleks olnud vigastuse tõttu olümpialt eemale jäänud sõbrannat

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Mathilde Gremaud pühendas kuldmedali osaliselt Giulia Tannole.
Mathilde Gremaud pühendas kuldmedali osaliselt Giulia Tannole. Foto: Maxim Shipenkov

Naiste pargisõidus olümpiavõitjaks kroonitud šveitslanna Mathilde Gremaud tunnistas, et oli päev varem toimunud kvalifikatsioonis, kust ta alles viimasena edasi sai, lähedal käega löömisele. 

Šveitslannal oli kvalifikatsiooni esimese laskumise eest all 39,41 punkti ning ka teine run ei õnnestunud tal kõige paremini, teenides kohtunikelt 63,46. 

Sellest tulenevalt tuli Gremaud'l kõvasti küüsi närida, et kas ta üldse finaali edeneb, kuid lõpuks ta viimase ehk 12ndanda seda ikkagi tegi. 

Finaaliks oli Pyeongchangi pargisõidu hõbemedalist justkui ümber sündinud. Esimene laskumine läks tal küll lahti tulnud suusaklambri tõttu untsu – teenis kõigest 1,1 punkti – kuid teisel run'il tegi ta päeva parima soorituse: 86,56 punkti. 

Pressikonverentsil tunnistas Gremaud, et suurt rolli tema esituses mängis hea sõbranna ja koondisekaaslane Giulia Tanno, kes jäi vigastuse tõttu eemale juba oma teisest olümpiast. 

«Pärast kvalifikatsiooni mõtlesin väga tõsiselt asjade üle järele ja leidsin, et ma pean seda Giulia nimel tegema. See oli väga suur osa minu motivatsioonist. Pärast kvalifikatsiooni, või tegelikult isegi juba kvalifikatsiooni ajal, olin allaandmisele väga lähedal, aga teadsin, et Giulia annaks kõik, et üldse siin olla. Seega sõitsin tema nimel!» sõnas Gremaud.

23-aastane Tanno võttis jaanuari lõpus sarnaselt Sildarule osa USAs Aspenis toimunud X-mängudelt, kuid sai soojendusel tõsiselt vigastada, mistõttu pidi kolm nädalat enne olümpiamängude algust minema operatsioonile. Sealjuures jättis vigastus Tanno pealtvaatajaks ka neli aastat tagasi, Pyeongchangi mängude puhul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles