PM PEKINGIS ⟩ Treener Ustav Sildaru pronksist: esimene emotsioon oli väheke kibe (5)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kelly Sildaru olümpiafinaalis.
Kelly Sildaru olümpiafinaalis. Foto: Tairo Lutter/postimees/scanpix

Pekingi talimängudel naiste pargisõidus pronksi võitnud freestyle-suusataja Kelly Sildaru treener Mihkel Ustav sõnas, et kolmas koht olümpialt on küll suur saavutus, aga esimene emotsioon oli veidi kibe.

82,06 punkti teeninud Sildaru jäi finaalis alla Mathilde Gremaud'le (86,56) ja Eileen Gu'le (86,23), kuid võinuks ehk šveitslannale ja hiinlannale oma teise laskumisega konkurentsi pakkuda või isegi mööda minna. 

Kahjuks läks aga nii, et muidu ilusa sõidu rikkus viimaselt hüppelt, mis oli muideks 1080-kraadine, maandudes jalast tulnud suusk. Kõlab tuttavalt? Seda sellepärast, et samal trikil juhtus sama asi ka Big Airi kvalifikatsioonis, kus Sildaru sai 17. koha.

Olukord, kus suusk tuli ära:

Ehkki esimene emotsioon pärast võistlust oli veidi kibe, uskus Ustav, et see läheb paremaks. «Kelly tegi oma ära. See, et suusk ära tuli, pole otseselt meie teha,» lisas ta. 

«Pea kohal on küsimused, kuidas hüppab [suusaklamber] nii süütus olukorras välja. Tegime seda trikki trennis viis-kuus korda järjest, viimasel laskumisel tegi ta seda ka, aga kui tuli tähtis sõit, siis tuli [suusaklamber] ära,» kostis Ustav. Ta lisas, et olukord oli süütumgi kui Big Airi võistlusel, sest Sildaru maandumine oli pargisõidu finaalis palju puhtam.

Ustav selgitas, et klambrid olid seadistatud talumaks raskust kuni 110 kg. «Ju oli jõud maandumisel sellest suurem ja klamber hüppas lahti,» oletas ta.

Ent see ei tähenda nagu läheks Sildaru nüüd teiste suusaklambri firmade ukse taha koputama. «See võib juhtuda kõikide klambritega. Osadel tüdrukutel juhtus teiste mudelitega samamoodi. See on osa spordist,» tõdes Ustav.

Muide, treener avaldas, et soovitas Sildarul enne võistlust minna igale laskumisele keerukate trikkidega ning jätta turvalised valikud kõrvale. «Kokkuvõttes võitsime turvalise laskumisega pronksi. Kelly tegi õige otsuse,» sõnas ta, et sportlane sellega nõus polnud.

Sildaru pronksilaskumine:

Finaali tulemused:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles