VIDEO Kangelasest patuoinaks: Venemaa esinumber mängis ülikindla olümpiakulla lasketiirus maha (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy

Laskesuusatamises selgitati täna välja meeste teatesõidu olümpiavõitjad. Võidu noppis Norra nelik, ent nende asemel võinuks poodiumi kõrgeimal astmel vabalt seista Venemaa esindus. Neid jäi esikohast lahutama ainult viimases lasketiirus õnnestumine.

Venemaa teatenelik kontrollis meeste teatesõidu sündmuste käiku algusest peaaegu lõpuni. Esimesed kolm meest - Said Karimulla Halili, Aleksander Loginov ja Maksim Tsvetkov - võitlesid Eduard Latõpovile sisse väga suure edumaa. Edu Prantsusmaa, Saksamaa ja Norra ees oli 41 sekundit.

Pekingis juba jälitussõidus pronksmedali teeninud Latõpov oli oma vahetust alustanud suurepäraselt ja enne viimast lasketiiru oli tema edu lausa 59 sekundit. Venelaste kahjuks õnn pöördus. Üsna stabiilse tuulega püstitiiru tulnud eksis alustuseks koguni neljal lasul. Lõpuks sai ta varupadrunitega küll kaks märki veel alla, aga kaks trahviringi oli tõsiasi.

Lõpuks päästis Latõpov Venemaale ikkagi pronksmedali, ent väga mõru maik jäi võistlusest ikkagi suhu. Kaaslased küll proovisid enda esinumbrit toetada ja küll mõne päeva pärast tuntakse ka pronksi üle head meelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles