GALERII JA VIDEO Sildaru tseremoonia Pekingi olümpial: nüüd on medal päriselt käes! (1)

Copy

Eesti aja järgi täna varahommikul freestyle-suusatamise naiste pargisõidus pronksi võitnud Kelly Sildaru sai kümmekond minutit tagasi medalitseremoonial oma auhinna kaela. «Emotsioonid on hoopis teistsugused kui mäe peal. Nüüd medal päriselt käes,» ütles ta pärast tseremooniat Kanal 2 intervjuus. 

Sildaru teenis oma trumpalal parimal laskumisel 82,06 punkti, jäädes alla kulla võitnud šveitslannale Mathilde Gremaud'le (86,56) ja viimase laskumisega hõbedakohale tõusnud Eileen Gu'le (86,23).

Eestlanna märkis, et medalitseremooniat oodates hakkas päris külm ning medalikolmik soovis üksteisele taas õnne.

Medalitseremoonia:

Hommikusele võistlusele tagasi mõeldes lausus ta: «Kindlasti oli see emotsionaalne, just pingeline. Kui alguses jäi natuke halb tunne sisse, sest [teisel laskumisel] tuli suusk jalast ära ning oleksin selle laskumise eest rohkem punkte saanud kui esimese eest, siis praegu on emotsioonid palju positiivsemad.»

Suusaklambri lahtitulek pakub talle ja treenerile Mihkel Ustavile endiselt parasjagu teadmatust. «Oleme videot mitu korda järele vaadanud. Tundub, et maandumine oli põhimõtteliselt ideaalne. Ei oska öelda, miks klamber lahti tuleb.»

Ent üks asi tegi Sildaru südame hästi soojaks. «See on väga tore, kui paljud eestlased öösel üles ärkasid ja mulle kaasa elasid.»

Olümpiamedali kohta öeldakse, et see on sõna otseses mõttes kaalukam kui mõned muud medalid. Sildaru kinnitas neid jutte. «Jah on küll raskem. Pidin endale medali ise kaela panema ja ma ei osanud oodata, et see nii raske on,» lausus ta.

Pärast hommikul toimunud pargisõidu võistlust jõudis Sildaru natukene puhata, kuid suur osa ajast on kulunud õnnitlussõnumitele vastamiseks. Kõige emotsionaalsemaks muutus ta aga pärast telefonikõnet emaga. «Eks kuidagi on ikka see medal teistsuguse tähendusega. Kui emale helistasin, hakkasin täitsa nutma. See on teistsugune tunne, aga seda on raske kirjeldada,» ütles ta.

Sildarule on õnnitlussoovid edastanud nii peaminister, president kui ka kultuuriminister. Kuigi Sildaru on võitnud kõiksugu medaleid, tunneb ta, et olümpiamedal läheb rahvuskaaslastele teistmoodi korda. «Olen uudiseid näinud, et Pirital süüdati minu auks olümpiatuli. See on ikkagi nagu suurem värk. See on nii tore, aga samas natukene ka hirmutav, et miks,» lausus Sildaru, kes teeb lihtsalt seda, mis talle meeldib.

Olümpiapronks jõudis kaasa elada ka kahevõistlejale Kristjan Ilvesele, kes saavutas suure mäe võistlusel sangarliku pingutuse järel üheksanda koha. «Vaatasin Kristjani hüppevõistlust ka. Üritasin medalitseremooniaks sättimisel vahel ka suusatamist jälgida. Ma pole varem selliselt Kristjani võistlust jälginud. Tegelikult tahtnuks kohapeale täitsa minna, see oleks lahe olnud. Kahjuks ei saanud,» lausus ta.

Järgmisena võistleb Sildaru 17. veebruaril (algus 3.30) ehk oma sünnipäeval. Päev hiljem peetakse rennisõidu medalisõit (3.30).

Sildaru intervjuu Kanal 2-le:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles