PM PEKINGIS Vabakavale pääsenud Kiibus: need emotsioonid olid tõesti võimsad! (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Eva-Lotta Kiibus Pekingi olümpial.
Eva-Lotta Kiibus Pekingi olümpial. Foto: David J. Phillip/AP/Scanpix

Iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus teenis oma lühikava etteaste eest 59,55 punkti, mis andis talle 21. koha ning pääsu vabakavasse.

«Kui võtan arvesse kõike seda, mis sellel teekonnal siia olümpiale üldse on olnud, siis jään [oma etteastega] rahule,» sõnas 19-aastane eestlanna, kes täitis ühtlasi nõnda endale seatud miinimumprogrammi.

«Suutsin teha oma hooaja tulemuselt teise kava. Arvan, et see (olümpiamängud – K.J.) oli hea aeg ja koht, kus seda teha. Arvestades kõike olnud, siis see tulemus oleks võinud olla palju halvem,» jätkas ta.

Kiibus selgitas, et oli pärast kodust EMi, kus võistlus ebaõnnestus, endas sügavalt pettunud, kuid sellele järgnenud meeletu toetuslaviin andis talle mõista, et tegelikult pole nukrutsemiseks põhjust. «Tahtsin seda [toetust] veel kogeda ja näidata ennast veel paremini kui olin siiani teinud,» kostis eestlanna.

Heaks «tähelepanu kõrvalejuhtijaks» pidas ta ka erinevaid vigastusi – seotud peamiselt jalgadega – mis ei jätnud aega mõtlemiseks. «Kuna muid probleeme tuli tee peale nii palju, siis mul polnudki väga palju aega juurelda selle kõige üle, et mida ja kuidas, vaid tuli lihtsalt tegutseda,» lausus Kiibus.

Mõistagi ei jäänud noorel iluuisutajal kogemata ka olümpia eripära ning jääl valdasid teda hästi kahetised tunded. «Ühelt poolt naudid õudselt seda momenti, oled enda üle juba nii uhke, et üldse oled siin. Teisalt ei tahaks leppida ainult selle stardieelse rõõmutundega, vaid tahaks ka seda pärast tunda. Tahaks veel võistelda, tahaks vabakava ka näidata! Selliseid kõhklusi oli palju, aga lõpuks, kui kava käima läks – ja eriti kui oli juba poole peal, hüpped tehtud – siis need emotsioonid olid tõesti võimsad!» kinnitas Kiibus.

«Olen rahul. Olenemata sellest, et oli väike viga, mis võinuks olemata olla. Nende mõtete ja pingete [valguses], mis sel hooajal on olnud, olnuks väga sinisilmne tahta paremat kava,» lisas ta Kanal 2 eetris antud intervjuus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles