OLÜMPIARAADIO ⟩ Mihkel Ustav: kahju, et trennis vastu pidanud suusaklamber just tähtsal hetkel lahti tuli (1)

Ott Järvela
, spordiajakirjanik
Copy
Mihkel Ustav Pekingi olümpial.
Mihkel Ustav Pekingi olümpial. Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpixs Baltics

Eesti olümpiakoondis avas Pekingis medaliarve, kui naiste pargisõidus võitis Kelly Sildaru pronksmedali. Medal maandas pinged ja tekitas suurt rõõmu, aga teine sõit, mille lõpus suusaklamber hüpet maandudes lahti läks, ei tahtnud kellelgi lõpuni meelest minna.

«Kelly tegi oma ära. Selles, et suusk jala küljest ära tuli, pole meil otseselt midagi teha. Aga kuidas ta jälle välja hüppas? Kordust vaadates on ju näha, et see on nii süütu olukord. Treeningul tegime viis-kuus korda seda hüpet ja ei juhtunud midagi, aga just siis, kui on tähtis sõit, tuli suusk saapa küljest lahti,» kahetses Ustav, aga varustuse tootjat süüdistama ei tõtanud. «See juhtub kõikide klambritega. Osadel tüdrukutel läks kvalifikatsioonis teistsuguse mudeliga samamoodi.»

Ustav avaldas, et võistluse eel oli neil Sildaruga olnud arutelu, kas alustada riskivabama sõiduga ning proovida seejärel raskemaid laskumisi või loobuda turvavõrgust ja kõik kolm finaalikaitset maksimumi peale sõita. Ustav soovitas riskida, Sildaru proovis alalhoidlikumat lähenemist ning lõpuks tagasi esimene niiöelda turvalisem laskumine pronksmedali.

«Mina arvasin, et vast tuleks täna minna peale ainult raskete katsetega ja turvalisi sõite mitte proovida. Aga kokkuvõttes võitsime turvalise sõiduga pronksmedali. Lõpliku otsuse teeb alati Kelly, sest tema on suusataja ja ütleb, mida ta teha tahab. Mina ei saa käskida, vaid saan nõu anda,» rääkis Ustav.

Saates ka otselülitused medalitseremooniale ja Sildaru intervjuu pärast seda, kui ta Pekingi olümpiapronksi kaela oli saanud. Kahevõistluse suure mäe võistlusel 9. koha saanud Kristjan Ilves võistluse järel kommentaare ei andnud, sest sõitis end pildituks ja viidi olümpiakülla toibuma.

Olümpiaraadio on eetris argipäeviti kell 14 ja nädalavahetustel kell 15 iga päev Pekingi taliolümpiamängude lõpuni. Saatejuht on Ott Järvela.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles