VIDEO ⟩ Vale rajavaliku tõttu medalita jäänud Riiber: tahtsin suusad ära võtta ja minema joosta

Postimees Sport
Copy

Kahevõistluse murdmaadistantsile 44 sekundilise edumaaga startinud norralane Jarl Magnus Riiber tegi esimesel ringil suusastaadionile tulles vale rajavaliku ning sõitis järgmise ringi asemel finišikoridori. Kui mees oma viga märkas pööras ta otsa ümber, kuid oli kaotanud üle poole minuti ning loodetud medali asemel lõpetas sarnaselt Kristjan Ilvesele alles hiljuti koroonaisolatsioonist pääsenud Riiber kaheksandana.

Riiber oli oma veas sügavalt pettunud. «Olin rajaga juba sõbraks saanud, aga jah... Keskendusin suusatehnikale ja püüdsin rahulikuks jääda. Kui vaatasin üles, siis nägin finišijoont. Siis tahtsin küll suusad ära võtta ja minema joosta,» seletas Riiber oma eksimust Norra rahvusringhäälingule (NRK).

Kuigi alles eile isolatsioonihotellist pääsenud Riiberit lohutati, et ta tema treeningud rajal jäid lühikeseks ning ilmselt oli eksimus just sellest tingitud, siis see 24-aastast norralast ja neljakordset maailmameistrit ei lohutanud.

Norral oli siiski kahevõistluse suure mäe võistluse järel rõõmustamiseks põhjust, sest kaksikvõit saadi hoolimata Riiberi prohmakast. Võitis Jörgen Graabak (27.13,3), teiseks tuli Jens Luraas Öftebro (+0,4). Kolmas koht kuulus jaapanlasele Akito Watabele (+0,6).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles