Kristjan Ilvese endine treener on olümpias pettunud: ma ei hakka enam kunagi kedagi treenima

Postimees Sport
Copy
Petter Kukkonen (vasakul) 2018. aastal Pyeongchangi olümpiamängudel.
Petter Kukkonen (vasakul) 2018. aastal Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilvese endine treener ja praegu Soome koondist juhendav Petter Kukkonen ei jäänud Pekingi olümpiaga rahule ning vabandas poolehoidjate ees. Ühtlasi ütles pettunud treener, et ei hakka enam kunagi kedagi juhendama.

Soome kahevõistlejate tulemused polnud Pekingi olümpial rahuldust pakkuvad. Keskpärase suusahüppaja, kuid tugeva murdmaasuusatajana tuntud Ilkka Herolast räägiti vahepeal isegi kui medalilootusest, eriti kui tuli teade, et normaalmäe võistluselt jäävad eemale neli meest MK-sarja esiseitsmest.

Kuid Herola saavutas parima soomlasena normaalmäe võistlusel kuuenda ja täna suure mäe võistlusel 16. koha. Teisedki soomlased ebaõnnestusid ja jäid kõrgest konkurentsist veelgi kaugemale.

Kümme aastat Soome kahevõistlejaid treeninud Kukkonen tegi pärast teisipäevast suure mäe võistlust Twitterisse südantlõhestava postituse. «Ma vabandan. Ma ei hakka enam kunagi kedagi juhendama. Šokeeriv pettumus ja kogu töö täiesti asjata. Kirg on kadunud,» kirjutas soomlane.

Aastatel 2007–2012 juhendas Kukkonen ka Eesti kahevõistluse ja suusahüppe koondiseid. 2009–2011 tegutses ta ka Kristjan Ilvese treenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles