USA olümpiasportlane püüab pilku soenguga ja kasvatab juukseid heategevuslikul eesmärgil

Postimees Sport
Copy
Matt Hamilton.
Matt Hamilton. Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP/Scanpix

Õlgadeni ulatuvad juuksed, vuntsid, erivärvilised kingad, tagataskus roheline õnnekübar. USA kurlingumängijast Matt Hamiltonist on saanud spordiala üks värvikamaid tegelasi.

32-aastane Hamilton aitas USA võistkonnal võita 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamängudel riigi läbiaegade esimese kurlingu kuldmedali ning on koos John Shusteri, Tyler George'i ja uue meeskonnaliikme Chris Plysiga tagasi Pekingis seda tiitlit kaitsmas.

Hamilton ei käi aga niisama värvikirevalt ja tähelepanuäratavalt ringi. Hamilton kavatseb koguda raha ajuvähi uurimise heategevuseks ja on seni saanud annetusi üle 5720 euro. Ta on suurendanud oma esialgset sihtmärki 4400 eurolt 8800 euroni ning annetusi on laekunud terve olümpiamängude jooksul.

Laupäevasel kohtumisel Kanadaga avaldasid Ameerika kurlinguklubid Twitteris toetust Hamiltoni rahakogumisele ning mees oli sellest täiesti rabatud. «Olgem ausad, vähk on mõjutanud meid kõiki,» ütles Hamilton Instagramis.

«Ma lõikan oma juukseid kunagi mõnel naeruväärsel viisil ja proovin sellega lõbusalt aega veeta, et saaksime koos vähist jagu. Lõikan need ära ja annetan lastehaigla parukafondile,» ütles Hamilton oma juuste tuleviku kohta.

USA kurlingumeeskond on pärast kaheksat vooru neljandal kohal, poolfinaalidesse pääsevadki neli paremat meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles