PM PEKINGIS ⟩ Ilvese treener: isegi olümpiavõidu korral räägiks ta lastelastele pigem seekordsest kogemusest

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Eesti koondise arst dr Mihkel Mardna talutamas end pildituks sõitnud Kristjan Ilvest.
Eesti koondise arst dr Mihkel Mardna talutamas end pildituks sõitnud Kristjan Ilvest. Foto: Tairo Lutter

Kristjan Ilves tunnistas ka ise, et üheksas koht pole see, mille järele ta olümpiale tuli. Eesmärk oli seatud kõrgemale: esikuuiku, väga hea õnnestumise korral ka poodiumile.

«Medal olnuks ideaalse õnnestumise korral [võimalik], aga ma polnud mingi favoriit. Senist hooaja kulgu arvestades poleks see hea õnne korra olnud võimatu, kuid medalimõtetega ma siia ikkagi ei tulnud. Teadsin, et olen heas vormis ja kõrges mängus, kuid reaalsusena näis ikkagi esikuuiku koht, mitte medal,» tunnistas Kristjan Ilves pikemas usutluses.

Sama meelt oli ka tema treener, šveitslane Jan Schmid. «Kristjan on näidanud, et suudab parimatega [suusarajal] sammu pidada, kuid siia tulles teadsime, et meid ootab aeglane ja kõrge rada, mis Kristjani tugevusi ei soosi. Meie reaalne eesmärk oli esikuuiku koht ja see olnuks ka võimalik. Medal oleks olnud unistus. Olime [olümpia eel] omadega seal, kus tahtsime, aga siis pandi ta 11 päevaks luku taha ja see tegi asjad keeruliseks,» viitas Norra koonduse juhendaja karantiinihotellis veedetud ajale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles