Kuhu kadusid Kelly Sildaru ohustajate punktid?

Priit Pullerits
, Vanemtoimetaja
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Tairo Lutter

Pekingi olümpiamängudel kritiseerisid pargisõidus vastavalt neljandaks ja kuuendaks jäänud venelanna Anastassija Tatalina ja norrakas Johanne Killi kohtunike hindamistööd, kuid Kanal 2-s võistlust kommenteerinud vigursuusataja Mats-Kaarel Ruus kinnitab sportlaste esitusi ja võistlusprotokolli analüüsides, et kõik hinded on põhjendatud.

Mats-Kaarel Ruus: «Anastassija Tatalina kriitika hindamise aadressil pole õigustatud, sest tema viimase sõidu teine hüpe oli nõrk. Ta sooritas ainult selg ees 540 kraadi ja ka mitte kõige puhtamalt ning sai selle eest ainult 5,45 punkti. Samuti sai ta oma kahekordse mute haardega cork 1440 eest vähem punkte, kui puhta kahekordse cork 1260 eest mute haardega katse varem. Põhjus on selles, et 1440-st oli viimane cork 720 nagu vigurhüpetes (ingl k aerial skiing) keerutus ilma haardeta. Ainult kohtunike üldmulje kolmandast sõidust oli tal kaks punkti kõrgem tänu viimase triki vau-faktorile – nimelt sooritas ta seda esmakordselt.

Võrdluseks võime tuua Hiinat esindava Eileen Gu 1620 duubel corki Big Airi võistlusel, kus ta sooritas selle perfektselt, hoides safety-haaret kuni viimase hetkeni, kuigi ta tegi seda trikki esimest korda. Seetõttu saigi ta suurema punktisumma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles