TIPPHETKED ⟩ Soome hokinaised võitsid kaklustega vürtsitatud pronksikohtumise (1)

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia naiste jäähokiturniiril võitis pronksmedali Soome koondis, kes alistas medalimängus 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) Šveitsi naiskonna. Tulisele medaliheitlusele omaselt vürtsitasid kohtumist ka mitmed kaklused.

Kohtumise skoori avasid soomlannad avakolmandikul, kui Noora Tuluse ja Elisa Holopaineni heast eeltööst viskas värava nooruke Viivi Vainikka. Järgmist väravat tuli oodata kuni viimase perioodini, mil edunumbreid kasvatas kogenud Susanna Tapani. Otsustava kolmandiku viimase kuus minutit enamuses mänginud Soome koondis ei jätnud võimalust kasutamata ja lõi veel kaks väravat.

Soome hokinaiste jaoks on tegemist neljanda olümpiapronksiga, sest sama karva medal on võidetud ka 1998., 2010. ja 2018. aasta mängudelt. Jenni Hiirikoski, Michelle Karvinen ja Minttu Tuominen on esimesed Euroopa naismängijad, kes on võitnud olümpialt kolm medalit.

Soome võit Šveitsi üle ei olnud eriline üllatus, sest 20 omavahelisest mängust 17 olid kuulunud meie põhjanaabritele. Ka Soome hokimehed kohtusid täna veerandfinaalis Šveitsiga ning ei andnud alpiriigile võimalustki ning pääsesi 5:2 võiduga poolfinaali.

Neljapäeval toimuvas naiste olümpiaturniiri finaalis kohtuvad vanad tuttavad USA ja Kanada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles