Niskanen sai hakkama saavutusega, mida soomlane suutis olümpial viimati 62 aastat tagasi (1)

Postimees Sport
Copy
Sprinditeates hõbeda võitnud Iivo Niskanen (vasakul) ja Joni Mäki.
Sprinditeates hõbeda võitnud Iivo Niskanen (vasakul) ja Joni Mäki. Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix

Soome murdmaasuusataja Iivo Niskanen on Pekingi olümpiamängudelt võitnud täiskomplekti medaleid – kuld 15 km eraldistardist klassikasõidus, hõbe sprinditeates ja pronks 30 km suusavahetusega sõidus. Sellise saavutusega sai soomlane olümpial viimati hakkama 62 aastat tagasi, kui 1960. aastal Squaw Valleys toimunud olümpial suusataja Veikko Hakulinen.

Sarnase saavutusega on soomlased hakkama saanud viie korral, lisaks Niskanenile ja Hakulinenile ka võimleja Veikko Huhtanen (1948) ja kiiruisutajad Clas Thunberg ning Julius Skutnabb (mõlemad 1924).

Niskanen võitis kolmapäeval sprinditeates koos Joni Mäkiga hõbeda. Niskanenist sai 11. Soome suusataja, kes on võitnud kolm medalit ühel olümpial, viimati sai sellega 2018. aastal hakkama Krista Pärmakoski ja 1998. aasta Mika Myllylä.

Soome kõigiaegade olümpiamängude medalitabelis on Niskanen 10. kohal – kolm kulda, üks hõbe ja kuld. Suusatajatest on temast eespool Hakulinen (kolm kulda, kolm hõbedat ja üks pronks) ja Eero Mäntyranta (kolm kulda, kaks hõbedat ja kaks pronksi).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles