Kohtunikud sattusid olümpial tule alla. Kas õigustatult?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Norralanna Johanne Killi (vasakul) ei suuda oma skoori uskuda. Ka Eileen Gu oleks tahtnud astuda poodiumi kõrgeimale astmele, kuid kohtunikud talle nii palju punkte ei andnud.
Norralanna Johanne Killi (vasakul) ei suuda oma skoori uskuda. Ka Eileen Gu oleks tahtnud astuda poodiumi kõrgeimale astmele, kuid kohtunikud talle nii palju punkte ei andnud. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Pekingi olümpiamängudel on nii lumelaudurid kui ka freestyle-suusatajad kohtunike otsuseid teravalt kritiseerinud. Kõige suurem skandaal puudutab olümpiakulda.

Meeste lumelaua pargisõidus tuli olümpiavõitjaks kanadalane Max Parrot, kuid kuldmedali toonud laskumisel sooritas ta n-ö fantoomtriki. Nimelt ei märganud kohtunikud, et kanadalane ei võtnud hüppel kinni mitte lumelauast, vaid põlvest. Kõigi arusaamade järgi on see ebaõnnestumine, kuid kohtunikud andsid talle kümnest võimalikust punktist 9,35.

Skandaalse võistluse peakohtunik sloveen Iztok Sumatic ütles väljaandele Whitelines, et kohtunikele ei näidatud samasugust kaamerarakurssi, mis sotsiaalmeedia kihama lõi. «Meile näidatud kaameranurga alt tundus haare puhas. Hindasime, mida nägime, ja kõik olid enesekindlad. Kuid jah, punktid pidanuks olema teistsugused,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles